4 motive pentru a renunța la intranet (sau cel puțin modernizează)

A fost odată când, o mulțime de lideri de afaceri, au votat pentru intranet ca și singurul canal de comunicare internă. Platforma intranet, a servit mai mult sau mai puțin nevoile corporative, până când au apărut telefoanele mobile / smartphone-urile. Asta s-a întâmplat deja de 30 de ani, (primul model, numit oficial smartphone, este subvenționat în jurul anilor 1992-94), dar în cadrul companiilor, este ca și cum,  nu ar fi trecut niciun an. Totuși, majoritatea companiilor de astăzi, dacă nu doresc să rămână în urmă, fac bine să își reevalueze practicile și canalele de comunicare corporativă și să caute o alternativă, mai aliniată, cu soluțiile lumii modernizate. De ce? Vă arătăm!

 #1 Munca noastră astăzi, este mai puțin legată de locație

Astăzi, caracteristica pieții muncii și preferințele de muncă, sunt complet diferite, față de la începutul anilor 2000. Printre mulți alți factori, cea mai mare schimbare, afectează locul nostru de muncă. În timp ce în trecut, posibilitatea unui home office, sau lucrarea de la distanța, era o raritate, astăzi aproape jumătate din angajați, profită de aceste condiții, și dacă nu cu normă întreagă, dar cel puțin o parte din timpul lucrător. Asta determină, că și granițele dintre viața privată și muncă, să devină tot mai șterse, mulți duc munca acasă, parțial în cap și parțial cu laptopurile, sub brațe, sau cu smartphone-urile în buzunare.

 Este esențial, că acești angajați, să folosească o varietate de instrumente de colaborare, în viața lor de zi cu zi, o parte la managementul proiectelor, și o altă parte la comunicare. Și până acum, am menționat doar lucrătorii tipici de „birou”. O proporție semnificativă a forței de muncă este reprezentată, de lucrătorii fizici / muncitori. Dacă ne uităm la angajații, care aproape niciodată nu au intrat în birou, în timpul carierei lor profesionale, nu există nicio îndoială, la inadecvarea intranetului, care este legat de locație.

#2 Informațiile partajate, valorează atât cât sunt disponibile

Intranetul poate fi utilizat, atunci când este, disponibil angajaților. Problema este, că accesul la intranet, este de obicei legat de birou, chiar dacă se poate lucra, deja din locuri diferite (vezi punctul anterior!). Cum ne putem aștepta, ca oamenii noștri, să știe ce se întâmplă în companie, dacă pur și simplu, nu au acces la intranet de acasă, de pe stradă sau de la o cafenea?! Ca să nu mai vorbim, că este necesară o adresă de e-mail corporativă, pentru a accesa intranetul. Și majoritatea companiilor, au un număr semnificativ de angajați, care nu au o mașină de companie, dar nici măcar o adresă de e-mail. În acest moment, putem simți, care este problema în legătură cu intranetul.

Cu o soluție de intranet, modernizată, optimizată pentru mobil, precum aplicația Blue Colibri informațiile sunt disponibile de oriunde, accesibile, oricui și nici măcar nu necesită, un computer, fiindcă acum, un smartphone poate să știe tot, ce știu unele computere.

#3 Un intranet tradițional, nu este măsurabil

Toate produsele, merită dezvoltate pe baza feedback-urile, comentariilor și analizei în timpul utilizării live. Pentru aplicații și software, urmărirea continuă și adaptarea la nevoile în schimbare, sunt și mai importante. Pe o platformă intranet simplă, administratorii, pot vedea de obicei, doar la câți angajați a ajuns un document, dar nu au nicio idee exact la cine. Aceste interfețe, nu sunt concepute, pentru a partaja informații specifice și a analiza tendințele.

Nu putem îmbunătăți, ceea ce nu putem măsura.

Majoritatea oamenilor simt, că ceva nu este în regulă cu intranetul, dar pipăind în întuneric în timp ce încearcă, să găsească direcția de dezvoltare. În majoritatea interfețelor intranet, nu este posibil să știm, dacă informațiile, vor ajunge la cei pentru care sunt destinate. Astfel, este dificil de măsurat, implicarea colegilor noștri. Implicarea este un proces continuu. O platformă de comunicare și implicare, trebuie să evolueze și să satisfacă nevoile organizației.

#4 Angajații doresc mesaje transparente, personale și actualizate

Oamenii apreciază informațiile scrise, pe un ton personal și care au relevanță pentru ei.

Acest lucru, îi va face să se simtă chemați și implicați. Pentru a crea acest lucru, nu este suficient să aveți un coleg de la resurse umane, ci și un sprijin, din partea conținutului managementului.

Pe lângă crearea conținutului, partajarea și direcționarea, sunt cel puțin la fel de importante.

Comunicarea corporativă, ar trebui să fie relevantă pentru individ, doar în acest mod se poate realiza, implicarea maximă, a angajaților și, atunci când este partajată, ar trebui să fie posibil,  să se țintească bine, pentru a găsi, pe acei, pentru care este îndeplinită prima condiție.

Din păcate, știind toate acestea, putem spune că timpul a trecut peste interfețele intranet.

Cu toate acestea, cu o soluție modernă și optimizată pentru mobil, toate defectele intranetului pot fi eliminate. Putem adresa informații clare și ușoare de înțeles și păstrăm informații confidențiale, într-un mod sigur. Este timpul să ne concentrăm, pe implicare și satisfacție și să vedem comunicarea, ca pe un instrument direct pentru acestea!

De aici.

[1] Gallup (2018) Sondaj global cu privință la implicare