Acesta este modul în care, puteți avea o integrare digitală eficientă!

Nu există a doua șansă, pentru prima impresie.

Această veșnică zicală, este valabilă, nu numai pentru prima întâlnire. Companiile de obicei cheltuiesc mulți bani, pe employer branding, în etapele inițiale de selecție, apoi reduc drastic atenția, asupra noului angajat, după ce a început să lucreze. Cu toate acestea, nu se poate sublinia suficient de mult, că procesul de recrutare, nu se încheie cu obținerea unui loc de muncă.

Procesul corect pentru integrarea și experiența candidaților, nu este important, doar prin găsirea candidaților, ci prin noua abordare, se poate încorpora întreaga relație, a angajaților,  pentru a face compania competitivă pe termen lung. Un proces de integrare bine conceput și eficient,  îi ajută pe noi angajați, să se integreze mai rapid și în felul acesta indirect, le afectează implicarea și eficacitatea.

Companiile maghiare rămân serios în urmă

Cercetările la scară largă, efectuate de profession.hu, au arătat, că procesul de integrare a noilor angajați, nu este îndeajuns, în centru atenției în sectorul corporativ maghiar. Deși conform sondajului, fiecare a doua companie, are un proces de onboarding stabilit, dar pentru majoritatea dintre ele, asta înseamnă doar „pachetul de bază”: prezentare, administrare, cursul de protecția muncii și de stingere a incendiilor, deci tot ceea ce este absolut necesar, pentru începerea lucrului, cât mai curând posibil. În jumătate din aceste cazuri, nu mai este dedicat timp, pentru a prezenta istoria companiei și a diferitelor departamente. Ceea ce este și mai șocant este că, deși lumea noastră se îndreaptă, din ce în ce mai mult, spre digitalizare,

93% dintre companiile maghiare, nu utilizează niciun software, sau program care să susțină procesul de integrare.

Cu toate că, un proces de integrare eficient și bine structurat crește implicarea lucrătorilor cu 82% și productivitatea noilor angajați cu 70%.

Provocări TOP

Nu este o sarcină ușoară, pentru cei responsabili, de admiteri și instruire în cadrul unei companii, deoarece epidemia COVID19 și consecințele acesteia, nu au evitat această zonă. Instruirea în clasă, a fost complet desființată, sau implementată, în conformitate cu regulile cele mai stricte. Pentru a reduce contactele personale, o zi de orientare pe scară largă și o tură de birou, nu mai sunt discutabile astăzi. Pe lângă acestea, trebuie să uităm și obișnuita administrație pe hârtie. Odată cu schimbarea bruscă a circumstanțelor, a existat o povară administrativă imensă, asupra oamenilor de la resurse umane, iar procesele de instruire și admitere, au devenit din ce în ce mai dificil, de urmărit.

Digitalizarea a fost multă vreme, pe scena dezvoltării organizaționale, dar adevăratul impuls, a fost adus de schimbările menționate anterior. Pe baza interviurilor calitative cu 15 directori corporativi și profesioniști în resurse umane, echipa Blue Colibri App, a identificat principalele provocări din acest domeniu:

  • digitalizarea materialelor
  • monitorizarea proceselor
  • lipsa de feedback
  • măsurarea eficienței

Factori cheie, într-un proces eficient de integrare

La fel ca în multe alte domenii organizaționale, construirea unui sistem de onboarding și instruire nu se poate întâmpla, fără strategia și structura potrivită, ceea ce merită ținut cont, nu numai din prima zi, ci chiar înainte de a începe munca.

#1 Preboarding

Înainte de angajare, este important să subliniem, cât de mult, așteaptă compania și echipa că noul angajat, să se alăture lor. Merită să îi introduceți pe toți colegii, noului participant, sub forma unui videoclip, astfel încât să nu se afle, în fața fețelor complet necunoscute în prima zi. În afară de a face cunoștință, este esențial ca și candidatul să cunoască informațiile practice, precum agenda, codul vestimentar, abordarea la birou.

#2 Onboarding

Integrarea reală, începe în prima zi de angajare. Este esențial, ca noul coleg să știe, către cine se poate îndrepta, de la cine poate solicita ajutor, în acest proces și să știe care sunt așteptările specifice de la el/ea. Pentru asta, este important prezentarea obiectivelor și proceselor, care se aplică angajatului. Instruirea pentru o poziție nouă, ca și diverse instruiri corporative, sunt necesare, pentru ca noul participant, să vadă cât mai cuprinzător și transparent posibil mediul corporativ, al cărui membru a devenit.

#3 Urmărire

La ce este bun procesul, dacă nu primim niciun feedback ulterior?! Feedbackul continuu bidirecțional, îl ajută pe angajat, să-și vadă propriul proces și să obțină feedback, cu privire la performanța lui/ei, iar compania primește, de asemenea, feedback cu privire, la modul în care fiecare angajat progresează, în procesul de integrare.

De la cine merită să învățăm

Dacă suntem pierduți în dezvoltarea procesului corect, nu trebuie să fim disperați, deoarece este întotdeauna posibil, să copiem unele practici bine stabilite de la „cei mari”. Una dintre acestea, este interfața de preboarding, de la KPMG din Belgia, prin care noii participanți pot afla, despre cele mai importante materiale, reglementări, procese și chiar pot participa, la un tur de birouri de 360 de grade. Prin aceasta, ei împărtășesc o varietate de conținuturi și prezintă cultura corporativă, de la KPMG, sub formă de videoclipuri și imagini.

La Deloitte, noii angajați formează împreună echipe și învăța online, cunoștințele corporative cele mai importante. Deoarece trebuie să răspundă, la întrebări individual și uneori în grup, învață simultan cunoștințele despre subiect și învață să colaboreze. În plus, pot participa la un tur virtual de birou, și într-un mediu asemănător unui joc video, pot traversa biroul și discuta cu oamenii care lucrează acolo.

Cisco folosește o interfață de e-learning, în formarea celor care lucrează în marketing și vânzări. Instruirea este făcută sub forma de un joc, unde „jucătorii” pot ajunge la diferite niveluri, și primesc un certificat, sau li se acordă o insignă, pentru finalizarea anumitor provocări.

Instrument efectiv pentru procesele digitale de integrare și e-learning

 

onboarding e-learning blue colibri app academy

Ultima noastră dezvoltare, Blue Colibri App ACADEMY, este o interfață modernă multiplatformă, în care putem construi cu ușurință procese automatizate și încărca conținutul corporativ, către anumite grupuri de angajați, sau chiar pentru toată compania. Interfața, este o soluție la provocările, de pre- și onboarding, precum și pentru instruire și educație online.

Interfața, vă permite să partajați conținute, în diferite formate interactive (videoclipuri, imagini, infografii, pdf-uri, prezentări, documente text). Cunoștințele pot fi evaluate, prin teste și chestionare la sfârșitul fiecărei lecții, despre care atât angajații, cât și managerii, primesc rapoarte detaliate.

Putem gestiona întregul onboarding și e-learning, printr-o interfață ușor de utilizat, transparentă, în care putem alătura, cu ușurință procesele și le putem încărca, cu o varietate de conținute, stabilim termene, trimitem notificări, sau ne uităm la statisticile detaliate disponibile.