Așa folosește social media în mod conștient!

Social media: un termen care nu mai poate fi ocolit la nivel de întreprindere, deși este foarte ușor să te pierzi într-un labirint de multe platforme și o multitudine de tendințe și algoritmi care se schimbă cu viteza luminii. Ce rost are exact un social media corporativ? Cum poți dezvolta o strategie eficientă de social media care să se potrivească propriilor obiective și cum poți folosi social media în mod conștient? Am adunat cele mai importante informații într-un ebook descărcabil, citiți mai departe!

Cum vă poate ajuta social media?

Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, TikTok, Twitter și altele: gama de platforme sociale este acum foarte largă, așa că din punct de vedere corporativ nu este neapărat ușor să vă adaptați la acestea, chiar dacă aveți ceva experiență cu site-ul ca utilizator privat - generalul și specificul platformei sunt în schimbare continuă, ca să nu mai vorbim de tendințele specifice.

Înainte de a-ți începe, primul și cel mai important lucru este să vedeți de ce o prezență bine structurată în rețelele sociale poate fi utilă pentru compania Dvs. Pe lângă informații, rețelele sociale vă pot ajuta, printre altele:

  • Creșterea prezenței mărcii
  • Construirea și creșterea încrederii generale în companie
  • Contact online mai personal
  • Ajungerea la solicitanții pasivi de locuri de muncă

Utilizarea social media într-o anumită formă pentru a crește prezența mărcii este acum practic inevitabilă. Forbes 2022 estimează că tendințele rețelelor sociale vor continua să se concentreze asupra mărcilor și companiilor care își arată și chipurile umane, deoarece utilizatorii nu se vor concentra doar pe produsele din feed, ci și pe obiectivele și misiunea unei anumite companii și modul în care aceasta se adaptează. Platformele cu o bază de utilizatori mai tineri pot fi deosebit de populare în rândul companiilor care se reprezintă într-un mod uman, ușor de identificat, care urmărește tendințele și plin de umor – adică în funcție de gusturile publicului țintă.

Conținutul de employer branding funcționează bine și pe platforme sociale. Pe măsură ce generațiile mai tinere intră pe piața muncii, merită să adaptați conținutul pe care îl vizează la platforma site-urilor sociale pe care o preferă, fie că este vorba de format (cum ar fi text vs. video) sau de tendințele actuale de conținut. În mod similar, solicitanții pasivi de locuri de muncă sunt mai ușor ajunși prin intermediul rețelelor sociale, unde, în plus, este mult mai ușor și mai personal să intrați în contact. Prin intermediul rețelelor sociale, puteți prezenta potențialilor angajați, valorile companiei dvs., condițiile de muncă, angajații și lucruri interesante.

Utilizare conștientă, strategie eficientă de social media

Astfel, puteți vedea că social media poate fi un instrument foarte util în mâinile companiei dvs. în multe feluri. Cu toate acestea, este important să știți că nu veți avea neapărat nevoie de toate platformele și soluțiile existente doar pentru a „le avea, așa cum au alții”. Mulți intră în această capcană și își irosesc resursele, bugetul, pentru a menține în viață canalele de care nu ar avea nevoie cu adevărat pentru a-și atinge obiectivele.

Primul pas în utilizarea conștientă a platformelor sociale este dezvoltarea unei strategii eficiente. Cu strategia potrivită pentru rețelele sociale, puteți economisi timp și energie fără să pierdeți  timp cu conținutele nereușite. Pentru a ajunge acolo în mod corespunzător, este important să comunicați cu tipurile de postări potrivite pe platforma care se potrivește cel mai bine obiectivelor dvs., adresându-vă publicului care este cel mai relevant pentru dvs. Construirea, revizuirea și dezvoltarea continuă a strategiei nu este o sarcină mică, dar dacă este făcută cu atenția cuvenită, nu vor fi ratate rezultate tangibile și măsurabile.

Avem o veste bună: în prima rundă, nu ezitați să lăsați deoparte tendințele TikTok aparent confuze și problemele cu algoritmul de feed Insta și așa mai departe, orice face acest gen complicat în general.

Prima și cea mai importantă sarcină în dezvoltarea unei strategii este să vă definiți obiectivul.

Doriți să vă creșteți gradul de cunoaștere a mărcii sau ați folosi rețelele sociale pentru a recruta? Vă doriți o tabără mai mare, mai mulți angajați sau vă gândiți la o campanie de employer branding?

Dacă scopul este clar, este mult mai ușor să vă gândiți la prezența rețelelor sociale la nivel strategic. Definirea publicului țintă, analizarea concurenților, stabilirea de valori și KPI și producția de conținut în sine va fi un proces mai ușor, mai măsurabil și mai eficient. Cu toate acestea, mai sunt încă multe de făcut înainte de a posta prima postare pe suprafața selectată.

Sfaturi pentru utilizarea conștientă a rețelelor sociale: ebook descărcabilă

Pentru ca utilizarea rețelelor sociale să fie suficient de conștientă și ca strategia să fie cât mai eficientă posibil, ar trebui să luați în considerare o serie de aspecte teoretice și practice pe care este posibil să nu le fi întâlnit încă, ca utilizator. Mai mult decât atât, ca manager profesionist de social media astăzi, nu este ușor să țineți cont de totul și să filtrați în mod sistematic cele mai importante informații din marea de informații (adesea dubioasă).

Aici vrem să ne grăbim în ajutorul vostru: împreună cu colegii noștri experți, am adunat cele mai importante cunoștințe și sfaturi practice pe care le puteți urma pentru a vă construi și a menține propria strategie corporativă de social media. Vă vom arăta la ce trebuie să fiți atenți când începeți, ce, cum, când și unde ar trebui să publicați și care sunt punctele cheie pe care le puteți obține și cum puteți obține rezultate mai bune pe termen lung, măsurându-le și revizuindu-le constant.

Faceți clic, descărcați ebook-ul și treceți înaintea concurenților dvs. cu o utilizare mai conștientă a platformelor sociale!