Az apróhirdetések mellett megbúvó céges információdömping helyett egyetlen gombnyomás

A vállalatról:

A Ruag Aerostructures Hungary Zrt. Magyarországon egyedülálló módon a repülőgépiparban tevékenykedik, egri telephelyükön utasszállító légijárművek szerkezeteinek összeszerelésével foglalkoznak. Többségében fizikai dolgozókat, szakmunkás férfiakat alkalmaznak. 239 munkavállalójukból mindösszesen 29 a szellemi dolgozó. Az átlagéletkor 20 és 50 év közöttre tehető.

Legfőbb belső kommunikációs kihívások

  • Jelentős papíralapú kommunikáció ömlesztett és nem szegmentált tartalommal.
  • A fizikai állománynak egyáltalán nincs számítógépe és vállalati e-mail címe.
  • Közvetett információáramlás a csoportvezetőkön keresztül eltérő hatékonyság
  • Sok pletyka, hiányzó vagy téves információk.
  • Az információhányt ellenőrizhetetlen csoportbeszélgetésekben és közösségi média csoportokban pótolták a munkavállalók.

Mikor tavaly szeptemberben elkezdtem a Ruagnál dolgozni, friss szemmel tudtam nézni a szervezetre. Rájöttem, hogy a kommunikáción érdemes lenne csiszolni. Az egyetlen csatorna a dolgozók felé egy egyszerű mágnestábla volt, amelyen a céges hírektől kezdve a dolgozók által kitett hirdetésekig (»Fűkaszálást vállalok!«, »Eladó a telefonom!« stb.) minden szerepelt. Ha kihelyeztünk egy új információt, igazából senkinek sem tűnt fel, hogy bármi újdonság lenne a táblán.  - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

A megoldás

Miután a fenti kihívások egyre több problémát jelentettek a cég napi működésében, a vállalat rátalált a Blue Colibri App belső kommunikációs alkalmazásra. A bevezetés idején a Ruag Aerostructures Hungary Zrt. munkatársai a Blue Colibri App csapatával szoros együttműködésben alaposan kialakították a rendszert, hogy a szervezet minden kihívására megoldást jelentsen, valamint előkészítették az app kommunikációs támogatását, hogy a híre mindenkihez elérjen időben. A COVID-19 járványhelyzet kapcsán gyorsítva zajlott a felület bevezetése, amelyet a dolgozók nagyon pozitívan fogadtak.

A kollégák mind mondták, hogy teljesen kézenfekvő és magától értetődő a felület használata. Azok a munkatársak is gond nélkül elsajátították az app használatát, akiknek még email címe sincs és egyáltalán nem jártasok a digitális világban. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

A felület arra is lehetőséget teremt, hogy a munkavállalókat aktívan bevonjuk a vállalati kommunikáció alakításába.

Az első héten kikértük a munkatársaink véleményét, hogy milyen tartalmakat szeretnének látni az appban. Ez mindenképp pozitívan hatott rájuk, hiszen ezáltal tudták, hogy fontos és számít nekünk a véleményük. Jöttek is a hozzászólások, hogy szeretnék ezt meg azt, és azóta minden információ fent is van, amire szükségük van. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

Az app sikerét az is mutatja, hogy már az első héten a dolgozók több mint fele telepítette a telefonjára, kevesebb mint 3 hónap alatt pedig a 239 munkavállalóból 202 aktív felhasználó és napi szinten követi nyomon a céges híreket. Azoknak a munkavállalóknak, akik nem telepítették, jellemzően nincs meg hozzá a megfelelő eszköze. Azonban amikor publikálásra kerül egy új tartalom, a kollégák szívesen mutatják egymásnak a híreket, így kivétel nélkül mindenkihez eljut az információ. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

Az alkalmazásról

A Blue Colibri App belső kommunikációs alkalmazás nagyban segíti a vállalatot, hogy azonnal és első kézből tudja tájékoztatni az összes dolgozót. Ezen keresztül zajlanak a fontos bejelentések, hetente vezetői tájékoztatókat osztanak meg, valamint minden aktualitást és HR információt is az appon keresztül kommunikálnak. Ezeknek a tartalmaknak a nézettsége kifejezetten magas, akad olyan is, aki többször is megtekinti ezeket. A hírek mellett értesítéseket is szoktak küldeni olyan esetben, amikor az a cél, hogy minél hamarabb jusson el az információ a munkatársakhoz.

„Ha bérpapírt osztottunk, korábban szájhagyomány útján terjedt, hogy lehet menni érte. Most, ha át lehet venni a papírokat, negyedórával előtte kiküldjük a hírt, a dolgozók pedig már ott állnak. Alig 20 perc alatt meg is vannak." - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

Mára már a Blue Colibri App a Ruag Aerostructures Hungary Zrt. elsődleges kommunikációs csatornájává vált. Az alkalmazás által lerövidült a kommunikációval járó adminisztráció és bizonyos HR ügymeneteket is felgyorsított.

Amikor a koronavírus-járvány okán csökkentenünk kellett a munkaidőt, nagyon jól jött az app. A folyamat rengeteg papírmunkával járt, az aláíratásukra pedig mindössze 3 nap állt rendelkezésünkre. Az appnak köszönhetően mindenki határidőre aláírta, még az a 93 dolgozó is, akik akkor éppen szabadságon vagy táppénzen voltak. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

A kötelező adminisztráción túl az applikáció nagyban támogatja a közösségépítést is.

Mivel a COVID-19 miatti bizonytalanság és nyomott hangulat belengte a mi cégünket is, kitaláltunk egy játékot. Az appon keresztül repülőgépes feladványokat osztottunk meg, amivel tudtak játszani a kollégák. Azóta akkora sikert aratott a játék, hogy eldöntöttük, minden negyedévben készítünk a dolgozóknak ilyen feladványokat. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

A jelenlegi munkavállalói állomány mellett, a jövőbeli munkatársak beléptetését is nagyban megkönnyíti az alkalmazás. Az onboarding folyamatot az appon keresztül kezdik, így már akkor is a cég részének érezheti magát a jelölt, amikor még nem szerződött, hanem csak interjún volt. Ezáltal az első napján már úgy jöhet dolgozni, hogy belelát a cég életébe. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

Legfőbb mérföldkövek és sikerek

  • A belső kommunikációra szánt munkaórák száma csökkent, a vele járó adminisztráció egyszerűbb lett.
  • A papírfelhasználás a töredékére esett vissza. Az eddig 20-25 hirdetmény helyett 4-5 darab van már csak kint az üzenőfalon.
  • A csoportvezetőkről teljesen lekerült az információátadással járó felelősség. A kommunikáció direktebbé vált.
  • A Ruag munkahelyi közössége erősebbé vált, mindenki betekintést nyer a szervezet életébe.
  • A munkáltatói márka megítélése pozitívabbá vált. A piacon versenyelőnyt jelent egy cégre szabott modern alkalmazás, valamint annak hangsúlyozása, hogy a munkatársak informálása a legfontosabb vállalati célkitűzések egyike.

Lerövidült a kommunikáció útja és lecsökkentek a munkaóráink. Most már nem kell a gyár területén 5-6 helyre szétszórni a híreket, hiszen egyetlen gombnyomással elérünk közel 240 dolgozót. A csoportvezetői fórumot is teljesen megszüntettük, mára már mindenki az appban keresi a legfontosabb híreket. Ha bármilyen kérdés felmerül bennük, tudják, hogy ott van a zsebükben a válasz. - mondta Gyurgyik Nikoletta, a RUAG Aerostuctures Hungary Zrt. HR generalistája.

Érdekel a Blue Colibri App megoldása? Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi form kitöltésével!