Elsők között csatlakoztunk a bajba jutott munkavállalók megsegítését célzó mozgalomhoz

A koronavírus miatt kialakult helyzetben a csapat gyors reagálásának köszönhetően létrejött egy mozgalom, amelynek célja a rendezvény, konferencia, vendéglátás, szórakoztatás és turisztikai szektorban hirtelen munka nélkül maradt értékes munkaerő azonnali segítése, valamint azon szektorok támogatása, ahol most kiemelten nagy szükség van a munkaerőre.

Az elmúlt napokban folyamatosan kommunikáltak a szervezők olyan bajba jutott cégek tulajdonosaival, akik a jelenlegi helyzetben olyan döntésre kényszerülnek, hogy el kell küldeniük az alkalmazottjaikat. Az elküldött alkalmazottakkal felvették a kapcsolatot.

„A célunk az, hogy segíteni tudjunk a dolgozni akaró embereknek, valamint hogy segíteni tudjunk a munkaerőhiányban lévő intézményeknek, vállalatoknak, tehát, hogy összefogva átvészeljük ezt a nehéz időszakot.”

A fő cél, hogy a munka nélkül maradt kollégák a lehető leghamarabb munkát találjanak, ezzel folytonosan biztosítani tudják a megélhetésüket, és biztosítani tudjanak munkafolyamatokat olyan helyeken, ahol szükséges.

Akár az is megoldás lehet, ha átmeneti időre sikerül nekik munkát találni, ez pedig adott esetben segítség lehet egy intézmény vagy egy vállalat számára is az aktuálisan feltorlódott feladatok kezelésében. Vagy akár azért, mert esetleg számos munkatársnak most határozatlan ideig otthon kell maradnia a gyermekeivel. A határozatlan idejű helyettesítés is megoldás lehet mindkét fél számára.

A munkavállalók és munkaadók az alábbi oldalon keresztül tudják jelentkezésüket feltölteni: http://friendshungary.hu/bterv/

Szeretnék megtalálni azokat a nagyvállalatokat, intézményeket, szervezeteket, ahol azonnali munkaerőre van szükség. Elsőként a Magyar Honvédséggel jött létre egy együttműködés, és általuk a mozgalom szervezői fel tudják ajánlani az első kézzelfogható segítséget/munkahelyet a bajbajutottak számára.

Azóta több vállalat is csatlakozott vagy érdeklődik a mozgalom iránt – akiknek árufeltöltésben, ételkiszállításban stb. kellhet segítség –, azaz készen állnak fogadni munkavállalókat, és számukra munkahelyet biztosítani.

A projekt hatalmas segítséget kapott a Blue Colibri App magyar startuptól a felület hatékony kezelésére. A Blue Colibri a vállalati környezetben segít gyors, hatékony, mérhető kapcsolatot tartani a munkavállalókkal akár mobiltelefonon, akár desktopokon. A vállalati belső kommunikációs rendszer segít az azonnali tájékoztatásban, hozzáférhetővé teszi a szükséges információkat, támogatja a vállalati közösségi életet, továbbá segít a munkavállalók betanításában, oktatásában, illetve a visszajelzések kezelésében.

Rendszerükkel a B tervben gondolkodó közösségnek szeretnének a szervezők segíteni, abban, hogy napi szinten tájékozódhassanak a lehetőségekről, informálódjanak a kialakult helyzetről.

„Gyakorlatilag a munkaerő-túlkínálatot elvezetjük oda, ahol éppen nagy szükség van a munkaerőre!”

A Friends Club Hungary csapata közvetlen kapcsolatban áll a saját szektora szereplőivel, és könnyen eléri azokat, akiknél ezt a bizonyos drámai hatását kifejtette a krízishelyzet. Elsődleges célként tűzték ki, hogy az érintetteknek folyamatosan eljuttassák az újabb és újabb munkalehetőségeket, a munkahelyekhez pedig eljuttassák a munkaerőt.