HR szakértőként így használd tudatosan a közösségi médiát!

Közösségi média: a kifejezés, amit ma már vállalati szinten sem lehet megkerülni, habár a számos platform és a rengeteg, fénysebességgel változó trend és algoritmus jelentette útvesztőben nagyon könnyű eltévedni. Tulajdonképpen mi is az értelme egy-egy céges közösségi oldalnak? Hogyan alakíthatsz ki hatékony közösségi média stratégiát a saját céljaidnak megfelelően, és hogyan használhatod tudatosan a közösségi médiát? Letölthető ebookba szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat, olvass tovább!

Miben segíthet neked a közösségi média?

Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, TikTok, Twitter és még sorolhatnánk: a közösségi platformok palettája mára már igen széles, így vállalati szempontból még akkor sem feltétlenül egyszerű kiigazodni közöttük, ha magánfelhasználóként van némi tapasztalatod az oldalak sajátosságairól - a folyton változó általános és platformspecifikus trendekről már nem is beszélve. 

Mielőtt belevágnál, az első és legfontosabb azt átlátnod, hogy miért lehet hasznos egy jól felépített közösségi média jelenlét a vállalatod számára. Informálás mellett a közösségi média többek között az alábbiakban siethet segítségedre: 

  • Márkajelenlét növelése
  • Vállalattal szembeni általános bizalom kialakítása és növelése
  • Személyesebb online kapcsolatfelvétel
  • Passzív munkakeresők elérése

A márkajelenlét növeléséhez a közösségi média valamilyen formában történő használata mára már gyakorlatilag elkerülhetetlen. A Forbes 2022-es közösségi média trendek előrejelzése szerint továbbra is nagy hangsúlyt kapnak az emberi arcukat is megmutató brandek és vállalatok, hiszen a felhasználók nemcsak a termékeket veszik górcső alá a hírfolyamban, hanem azt is, hogy egy adott vállalat milyen célokkal, küldetéssel rendelkezik, és hogyan igazodik ezekhez. A fiatalabb felhasználói réteggel bíró platformokon kifejezetten népszerűvé tudnak válni azok a cégek, amik emberi, könnyen azonosulható, trendkövető és humoros módon reprezentálják magukat - vagyis a célcsoport ízlését figyelembe véve.

Az employer branding tartalmak szintén jól működnek a közösségi médiában. Ahogy a fiatalabb generációk belépnek a munkaerőpiacra, úgy érdemes az őket célzó tartalmakat az általuk preferált közösségi oldalak platformjához igazítani, legyen szó formátumról (például szöveg vs. videó) vagy aktuális tartalmi trendekről. Hasonlóképp a passzív munkakeresők is könnyebben érhetőek el a közösségi médián keresztül, ahol ráadásul jóval egyszerűbb és személyesebb kapcsolatfelvételre nyílik lehetőség. A közösségi médián keresztül a cég értékeit, munkakörülményeit, dolgozóit és behind-the-scenes érdekességeit is bemutathatod a leendő munkatársak számára.

Tudatos használat, hatékony közösségi média stratégia 

Látható tehát, hogy a közösségi média sok szempontból lehet nagyon hasznos eszköz a vállalatod kezében. Fontos azonban tudnod, hogy nem feltétlenül lesz szükséged minden létező platformra és megoldásra csak azért, hogy “legyen ilyenünk is, hiszen másoknak is van”. Sokan futnak bele ebbe a csapdába és pazarolják el erőforrásaikat, költségvetésüket olyan csatornák életben tartására, amire tulajdonképpen semmi szükségük nem lenne céljaik eléréséhez. 

A tudatos közösségi média használat első lépése a hatékony stratégia kialakítása. Egy megfelelő közösségi média stratégiával időt és energiát spórolhatsz meg, amit enélkül az eredménytelen, találomra posztolt tartalmak szorgalmasan rabolnának el tőled. A megfelelő eléréshez nagyon fontos, hogy a céljaidhoz legjobban passzoló platformon, jókor, jó poszt típusokkal kommunikálj, a számodra legrelevánsabb közönséget megszólítva. A stratégia felépítése, folyamatos felülvizsgálata és fejlesztése nem kis munka, de ha kellő odafigyeléssel történik, a kézzelfogható, mérhető eredmény sem fog elmaradni.

Jó hírünk van: első körben nyugodtan tedd félre a zavarbaejtőnek tűnő TikTok trendeket és az Insta hírfolyam algoritmusának problematikáját, és úgy általában mindent, ami bonyolulttá teszi ezt a műfajt. 

A stratégia kialakításához az első és legfontosabb feladatod nem más, mint a célod meghatározása. 

Márkaismertséget szeretnél növelni, esetleg toborzáshoz használnád a socialt? Nagyobb követőtáborra vágysz, elkötelezettebb követőkre, esetleg employer branding kampányban gondolkodsz?

Ha a cél világos, akkor már jóval könnyebb stratégiai szinten gondolkodni a social media jelenlétről. A célcsoport meghatározása, versenytársak elemzése, mutatók és KPI-ok megszabása valamint maga a tartalomgyártás is gördülékenyebb, mérhetőbb és hatékonyabb folyamat lesz. Ugyanakkor még így is rengeteg a tennivaló és tudnivaló, mielőtt az első posztot publikálnád a kiválasztott felületre.

Tippek a közösségi média tudatos használatához: letölthető ebook 

Annak érdekében, hogy közösségi média használatod kellőképpen tudatos, stratégiád pedig ezáltal minél hatékonyabb lehessen, számos elméleti és gyakorlati szempontot érdemes figyelembe venned, amivel felhasználóként elképzelhető, hogy még nem találkoztál. Sőt, ami azt illeti, manapság már profi social media menedzserként sem egyszerű mindent észben tartani és a legfontosabb tudnivalókat rendszerezetten kiszűrni a (gyakran kétes) információk tengeréből.

Itt szeretnénk a segítségedre sietni: szakértő kollégáinkkal összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati tippeket, amik követésével átlátható módon építheted fel és tarthatod karban saját vállalati közösségi média stratégiádat. Megmutatjuk, mire kell figyelned az induláskor, mit, hogyan, mikor és hova érdemes posztolnod, és melyek azok a kulcsfontosságú pontok, amik mérésével, folyamatos felülvizsgálatával  hosszú távon is egyre jobb eredményeket érhetsz el. 

Kattints, töltsd le te is az ebookot és kerülj versenytársaid elé tudatosabb közösségi média használattal!