Így kerüld el, hogy a távmunkásaid magányos farkasnak érezzék magukat

A távmunkának rengeteg előnye van mind munkavállalói, mind munkáltatói oldalról. Csak néhányat említve: alacsonyabb fenntartási költségek (pl. olyan cég esetén, amely minden munkavállalóját távmunkában alkalmazza, nincs szükség irodaépületre), munka-magánélet egyensúlya és hatékonyabb munkavégzés. Azonban, ezek mellett néhány kockázatot is rejt, ha a munkavállaló mindig „házon kívül” van.

Távmunka esetén gyakran jelentkezik az elszigeteltség érzése. A távmunka kockázati tényezőit vizsgáló felmérésben a távmunkások főként két negatív következményt tapasztalnak: magányosság és együttműködési/kommunikációs problémák. Ezeket könnyű áthidalni, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat:

Elszigeteltség távmunka alatt

#1 Teremtsük meg az átláthatóság és a befogadás kultúráját!

Távmunkában dolgozók gyakran maradnak ki közösségi eseményekből, random céges sörözésekből, sőt akár csak egy vállveregetésben is ritkábban részesülnek, mint a helyben dolgozók. Ezáltal kevésbé érzik magukat a csapat részeként. Ezt orvosolhatjuk olyan platformokkal és applikációkkal, amelyek a projektmenedzsmentet támogatják. Ma már számos olyan alkalmazás közül válogathatunk, amelyek lehetővé teszik dokumentumok feltöltését és megosztását és az együttműködést. Ez természetesen nem pótolja a valós kontaktust, de segít egyfajta „tábortűz-hangulat” kialakításában.

#2 Használjunk belső közösségimédia-felületeket!

Ma már egy cég sem működhet igazán hatékonyan a megfelelő kollaboratív és belső kommunikációt támogató platformok nélkül. Távmunka esetén pedig kifejezetten megnő ezeknek az applikációknak a jelentősége. A Blue Colibri Apphoz hasonló alkalmazásokban számos funkció támogatja a valahova tartozás érzésének kialakulását, ezáltal pedig közvetetten hat a munkavállaló elégedettségére és elkötelezettségére. És miért éri meg inkább ilyen appokon keresztül kommunikálni, mint a hivatalos fórumokon? Sokkal informálisabb és lazább benyomást keltenek, mint egy e-mail, mégsem engedi a munkatársakat a személyes terünkbe, mint például a Facebook esetén. Ettől függetlenül minden olyan funkció megtalálható rajta, mint ami miatt facebookozni vagy instázni szeretünk: megoszthatunk képeket, reagálhatunk bejegyzésekre, kommentelhetünk.

#3 Szánjunk időt a telefonhívásokra és a virtuális meetingekre!

A korábban említett social media és projektmenedzsment platformok sokat javítanak a munkamorálon, de ezek mellett sem feledkezhetünk meg az olyan verbális csatornákról mint a telefon- vagy skype-hívások. Érdemes rendszeres check-ineket kérni a dolgozóktól, és „rájuk nézni”, még ha csak a webkamera lencséjén keresztül is. Természetesen ezt nem gyanakvó és bizalmatlan szándékkal, hanem pont a korábban említett közösséghez tartozás érzet biztosításához.

#4 Tartsunk rendszeresen személyes találkozókat!

Minden korábban felsorolt elem mellett, nem úszhatjuk meg, hogy olykor személyesen is szervezzünk találkozót távmunkásainkkal, hiszen ezek hiánya a magányosság érzés legfőbb előidézője. Minden egyes együttműködés megköveteli olykor a face-to-face interakciót, főként ha távmunkásaink fizikailag is egyedül töltik munkanapjaikat. Persze gyakoriságuk már váltakozhat a helyszín, költségvetés és a feladatok függvényében, azonban mindenképp elengedhetetlenek a munkavállalók jóllétéhez.

A távmunka egyre népszerűbbé válik, és nem elképzelhetetlen az sem, hogy a jövőben már az számít ritkaságnak, ha valaki a munkahelyéről dolgozik. Azonban, annak érdekében, hogy ennek a rugalmas foglalkoztatási formának csak az előnyeit tapasztalja mindkét fél, érdemes a munkafolyamatot segítő platformot használni, valamint hangsúlyt fektetni az együttműködés és a kommunikáció minőségére is!

Forrás: TLNT