Instruire corporativă online: modul în care integrarea digitală și e-learning-ul vor fi eficiente?

În ciuda tuturor beneficiilor educației clasice la clasă, companiile s-au angajat în metode direcționate, pentru a oferi instruire online -  în special într-un an ca 2020. De la prezentări ale companiei, până la perfecționări profesionale corporative, putem rezolva o gamă largă de instruiri în propriul nostru sistem corporativ, pentru care am arătat câteva sfaturi eficiente și bine aplicate în seminarul nostru web.

La ce sunt bune, de ce sunt importante formările corporative?

Față de sesiunile și discuțiile obișnuite, merită acum să acordăm o atenție sporită instruirilor corporative structurate individuale. Ele ajută angajații să știe exact ce se așteaptă de la ei și pot obține îndrumări despre „cum”. Instruirea corporativă crește productivitatea și performanța, în timp ce acestea joacă un rol major în păstrarea forței de muncă datorită carierelor individuale și a oportunităților de dezvoltare.

Cu acest management al cunoștințelor nu putem sprijini, nu numai dezvoltarea profesională a colegilor mai tineri, deoarece de obicei le place și persoanelor în vârstă să învețe lucruri noi și să își actualizeze cunoștințele profesionale. De fapt, o companie are propriile sale cunoștințe comune, în continuă evoluție, transferabile, care pot fi înregistrate într-un mod structurat, formalizat și puse la dispoziție în cadrul propriului sistem al companiei. Prin transferul regulat de noi tendințe și cunoștințe, putem obține un avantaj competitiv serios.

Clasă vs. online

Provocările din anul trecut au dezvoltat și metodele de instruire. Dezavantajele și dificultățile educației clasice în clasă au apărut imediat în situația pandemiei de covid - cum ar fi necesitatea prezenței fizice a instructorului și a grupului împreună, sau a constrângerilor de timp etc. Este aceeași barieră „fizică” dacă instruirea este bazată pe hârtie sau chiar admiterea la instruire, ca să nu mai vorbim de povara administrativă pe care o presupune în mod necesar toate acestea.

În formarea tradițională corporativă, oportunitatea dezvoltării individuale este mult mai limitată, la fel și trasabilitatea proceselor. De fapt și soluțiile clasice, cum ar fi zile de orientare, prezentări de echipă sau un tur de birouri, au fost eliminate în acest an - deși aceste întâlniri față în față au o putere semnificativă de a construi comunitățile, de asemenea, și sporesc implicarea angajaților.

Deci, cum mutăm educația corporativă în spațiul online, astfel încât să putem oferi angajaților cunoștințe utile și eficiente, totul într-un mod distractiv și eficient, având în același timp un ton personal?

Nu este suficient să fie disponibil - cu un pas mai aproape de e-learning

În sine, digitalizarea materialelor de cunoaștere, de exemplu un pdf descărcabil, nu profită de oportunitățile de e-learning. Nota pe care un instructor o transmite live într-un mod plăcut, chiar dacă sunt doar câteva pagini tastate de text descărcabil, este din păcate mai puțin interesantă. Își pierde cu ușurință interesul în încercarea de a citi astfel de materiale.

Interacțiunile care există într-o sală de clasă pot contribui în mare măsură la eficiență, conduc elevii, rezumă esența pentru ei - programa digitală singură nu poate face asta.

Lipsa unei comunități de învățare nu este întâmplătoare atunci când vine vorba de educație online. Învățarea într-un grup este încă o experiență comunitară, colegii se cunosc în situații noi, se unesc și implicarea lor crește - e-learning-ul deschide noi căi de învățare independentă. În plus, timpul petrecut pentru învățare este desemnat într-un training clasic, în timp ce instruirea online poate fi mai fragmentată din cauza casualității sale, și inclusă printre alte sarcini în rutina zilnică.

Toate aceste provocări pot fi depășite și o educație eficientă și plăcută poate fi oferită și online.

Microlearning: învățare distractivă și rapidă

Publicațiile tipărite cu părți, capitole, subsecțiuni etc. demonstrează că subiectele mai mari și mai cuprinzătoare merită învățate în secțiuni mai mici, în subiecte înguste și sunt chiar mai eficiente în dobândirea de cunoștințe. O formă și mai sofisticată a acestui lucru a fost creată pentru a sprijini învățarea online și instruirea corporativă: microlearning. Esența metodologiei este împărțirea informațiilor în părți mici, ușor de digerat, astfel încât structura cursului să poată fi construită din aceste unități.

Acest transfer de cunoștințe este cu 17% mai eficient decât materialele e-learning tradiționale. Materialele construite cu metodologia de microlearning sunt ușor accesibile elevilor, toată lumea poate învăța în ritmul propriu și poate lucra cu unități mici, mult mai digerabile și modulare. Elementele cursului sunt repetabile, putem atinge obiective de învățare mai concentrate și, de asemenea, putem atrage atenția mai ușor și mai eficient, împărțind materialele de cunoaștere în 2-3 minute. La sfârșitul lecțiilor, elevii pot obține feedback instantaneu cu un quiz și o serie de întrebări.

Studenții cu microlearning sunt cu 50% mai dedicați învățării digitale și putem economisi o mulțime de costuri (50%) educând colegii cu această metodă - materialele pot fi ușor extinse, îmbunătățite, secțiunile pot fi modificate, iar materialul cursului poate fi adaptat mai flexibil. Structura și menținerea procesului de microlearning este de trei ori mai rapidă decât cea a programelor de învățământ tradiționale.

Cum învățăm?

Câteva aspecte importante pentru planificarea cursului

Învățăm cel mai eficient prin experiență, deci merită să oferim cursanților o oportunitate de a învăța noi cunoștințe prin practică și în situații de viață. În spațiul online, putem realiza acest lucru cu puzzle-uri și quize inteligente și distractive, iar cu sarcini speciale, putem încuraja pe colegul, să ia decizii și să rezolve probleme.

Merită să acordați atenție experienței învățării sociale, chiar dacă e-learning-ul pare a fi o sarcină independentă de o persoană. Creați o oportunitate pentru studenți de a putea învăța unii de la alții, de a face schimb de experiențe și informații. Putem sprijini acest lucru creând comunități virtuale de învățare în spațiul online unde membrii grupului pot partaja sarcini și informații.

Știm că oamenii își amintesc poveștile, deci este important să putem conecta materialul care trebuie învățat cu activitățile de zi cu zi: prezentăm povești și situații reale, astfel încât să putem realiza implicarea emoțională și transferul de cunoștințe va fi mult mai eficient. Instrumentele vizuale, în special videoclipurile, sunt foarte utile pentru povestiri, exemple și cazuri.

Ceea ce nu puteți rata: feedback-ul

În procesul de învățare, este adesea necesar să ne întoarcem la ceea ce a fost deja învățat și să dobândim cunoștințe într-o varietate de moduri noi. Prin accesarea oricând la conținutul repetabil și organizat, putem facilita foarte mult învățarea și repetarea online.

Este firesc ca cursanții să aibă nevoie de feedback, ceea ce îi asigură că sunt pe drumul cel bun și este important ca încurajările să îi motiveze să învețe mai mult.

Forma de e-learning este perfectă, că membrii cursanți să-și testeze cunoștințele cu quize distractive la sfârșitul lecțiilor, și să primească feedback direct cu privire la ceea ce ar trebui să revizuiască din nou sau chiar să practice. Și, desigur, în felul acesta, nu este numai greutatea unui examen mare, care plutește în fața ochilor lor.

Microlearning în practică

Eficacitatea instruirii corporative depinde de cât de mulți angajați vor fi implicați și interesați să dobândească noi cunoștințe. Procesul de învățare ar trebui să fie distractiv, materialele ar trebui să fie interesante, ușor de acceptat, iar aspectul materialelor didactice ar trebui să joace un rol important în acest sens. Dacă materialul face o impresie pozitivă încă din primul moment, doar prin aspectul și structura sa, suntem siguri că suntem mai motivați să învățăm.

Tipuri de conținut și sfaturi pentru e-learning eficient

PPT

Ppt este încă unul dintre cel mai comun instrument de onboarding și e-learning, dar puțini îl folosesc bine. Prin simpla afișare a textelor pe diapozitiv, nu am transmis încă în mod eficient conținutul, nu am facilitat cu adevărat priceperea. Putem realiza deja schimbări uriașe acordând mai multă atenție colorării și vizualizării conținutului decât făcând ppt.

Cu imagini și pictograme, putem ilustra bine informațiile, putem face materialul mai ușor de reținut, iar afișajul creativ și variat ajută la menținerea atenției.

În plus față de imagini, se poate juca și cu editarea tipografiei, cum ar fi atunci când proiectăm un poster. Cu diferite dimensiuni ale literelor putem direcționa atenția asupra celor mai importante informații, putem afișa și evidenția informațiile în contrast cu mărimea și culorile. Dacă este încă necesar să avem un text mai lung pe ppt, să îl împărțim logic, ajutând foarte mult, în felul acesta la înțelegere și pricepere.

INFOGRAFIE

Infografiile sunt perfecte pentru materiale de prezentare corporativă, briefing-uri de echipă sau divizie, la prezentarea de reguli și procese, și sunt mult mai eficiente decât ppt-ul.

Pe de o parte, pentru că ne amintim imaginile și graficele mai ușor și mai bine decât textele și pentru că acestea afișează informații care se bazează reciproc mai dinamic, ca un proces întreg.

Anul acesta, regulile de sănătate cu ilustrații picturale sunt deosebit de răspândite, care sunt deosebit de ușor de urmat, mai ușor de reținut instrucțiunile cu ajutorul lor și, nu în ultimul rând, sunt mai atrăgătoare decât un briefing de text brut. Pentru infografice de obicei merită să folosim culorile și setul de pictograme ale companiei.

ANIMAŢIE

Versiunea în mișcare a infografiei este animația, care permite soluții mult mai complexe.

Preferăm să vizionăm videoclipuri scurte, decât imagini statice, iar animațiile pot fi folosite pentru a prezenta rezultatele proiectului și rezumate mai dinamice. Cu o poveste bine structurată, ajutăm la îmbunătățirea și la înțelegerea informațiilor, ghidând privitorul prin conținut. În plus, cu narațiunea avem ocazia să explicăm detaliile afișate vizual, evidențiate mai detaliat.

VIDEOCLIPURI PREÎNREGISTRATE

Videoclipurile includ felicitări pentru executivi, evaluări anuale, tururi de birouri, reguli, politici ect. sunt instrumente bune pentru prezentare. Cu materiale preînregistrate, putem economisi mult timp și bani și putem pune informațiile la dispoziția colegilor. Videoclipurile sunt mai personale, liderii se pot prezenta în propriile lor cuvinte, iar ziua de onboarding sau de training devine independentă de loc, timp și prezență personală. Videoclipurile pot fi îmbogățite cu elemente de animație pentru a crea conținutul și mai dinamic și creativ.

Sperăm că am reușit să oferim o imagine cuprinzătoare a modului în care merită să se încadreze structura unui curs corporativ în propriul sistem al companiei și că ați găsit idei și sfaturi utile în acest sens în prezentare. Seria noastră de webinaruri va continua anul viitor.

Vă mulțumim pentru atenția acordată până acum, vă dorim o vacanță plăcută și rămâneți cu noi și în 2021!