Креативни идеи за тиймбилдинг за празниците

Важен елемент от фирмената култура и удовлетвореността на служителите могат да бъдат вътрешните програми, организирани от компанията. Считаме за особено важно тези програми да се впишат в екипа както по качество, така и по отношение, тъй като събитие, което се е объркало, може да постигне обратното. Ето защо бихме искали да помогнем на нашите партньори да организират качествени и креативни програми за своите служители, като по този начин повишим тяхната ангажираност.


В нашата статия ще ви покажем няколко съвета как да изследвате празничния сезон, като се възползвате от потенциала на изграждането на общността и колко лесно е да управлявате тези дейности чрез нашата система. 

Хелоуин и Ден на благодарността

Макар че конкуренцията за дърворезба на тиква може да е твърде очевидна, лесно е да я подправите, като разгледате някои нестандартни идеи в Youtube или TikTok, така че можете да влезете в креативно мислене веднага или да вземете някои основни аксесоари от магазини за хоби или дори летящ тигър. Всъщност можете да организирате и конкурс за костюми за Хелоуин.

Създайте анкета, където можете лесно и демократично да провеждате турнири и да улесните колегите си да използват активно вашите онлайн инструменти за комуникация. Можете също така да дадете още по-малки награди на победителите или любимата публика (например пропуск за лазерна битка, купон за вечеря, фирмена чаша и т.н.), можете допълнително да увеличите удовлетвореността на служителите с малки любезни жестове като този. Създайте събитие в интерфейса, който използвате, и проследете събитието от началото до снимките „След“.

По същия начин може да бъде чудесна идея да поискате препоръки за филми, където можете да гласувате за един от препоръчаните филми, след което можете да организирате фирмена филмова вечер и да гледате избрания заедно. Просто вземете проектор и няколко високоговорителя, малко закуски и сте готови!

Не всички страни празнуват Деня на благодарността, но можете да внесете нова традиция в офиса. Пригответе кутия и малко хартия и я поставете в общото пространство. Вашите колеги могат да пишат малки бележки един на друг, за да им благодарят за годишната им работа, подкрепа, кафе заедно или за каквото сте им благодарни. Може да е с вашите имена или може да е анонимен.

Офис Дядо Коледа, Коледа и Нова година

Благотворителни идеи

По време на празниците помислете за онези, които наистина се нуждаят от помощ или малко доброта, така че си струва да застанете зад по-висша кауза и да изразходвате годишния бюджет за празници за нещо различно от обичайните фирмени подаръци. Правенето на някаква благотворителна дейност също може да бъде страхотна програма за изграждане на екип, когато става въпрос за фирмена Коледа, но можете да организирате фирмените си програми около тази идея и в друго време.

Организирайте набиране на средства за семейства в нужда, домове за деца, спасители на животни или всяка организация, към която искате да се присъедините на ниво компания! Можете също да започнете гласуване за това, за да изберете коя организация да подкрепите.

Офис Дядо Коледа или Тайният Дядо Коледа

Сглобяването на пакетите на Дядо Коледа никога не е лесно. Ако опаковката съдържа и някои ядливи продукти, може да искате да прецените непоносимост към храни, а също така се препоръчва да помислите за аспектите на устойчивостта на подаръците. Чудесно решение за това е да подготвите предварително въпросник (онлайн или офлайн), като по този начин изразите важността на грижовната корпоративна култура. Освен това можете да включите опция във въпросника дали служителят ще предложи собствен пакет на дете или семейство в нужда.

Фирмена Коледа 

Използването на въпросници може да бъде полезно и при гласуване на коледните програми, в които колегите биха искали да участват, или ако има фирмена вечеря, можете да попитате за хранителните непоносимост и хранителните предпочитания (непоносимост към лактоза, вегетариански, вегански и др.).

Когато организирате планове, помислете за колеги, които може да са далеч от близките си поради пандемичната ситуация или просто географски причини. Както бе споменато по-горе, можете да ги включите в празника, като препоръчате филми, книги, рецепти и програми, които могат да им помогнат да се настроят към празниците.

Освен това можете да имате почти неизбежен ден на грозен пуловер в офиса (или дори готварско състезание с грозните пуловери) и да ги подправите със състезание.

Създайте фирмен адвент календар, тук възможностите са безкрайни. Ако броят на служителите е точно 24, това е отлично, но можете да направите толкова пакети, колкото има в компанията, след което ги разпределете на случаен принцип на 24, след което изберете на случаен принцип кой отваря пакетите всеки ден.

Фирмена Новогодишна вечер

Няма значение дали планирате Новата година в офиса или първото събитие на следващата година, вечерта за настолни игри винаги е добра идея. Всеки може да сподели своите любими или дори да внесе новите, които е получил за Коледа тази година. В наши дни има много забавни игри извън Монополи и Уно, така че играйте!

Надяваме се, че сме успели да допринесем с поне една страхотна идея за вашия екип, докато наближаваме края на 2021 г.! Ако се интересувате от нашите полезни функции на приложението Blue Colibri и как можете да приложите гореспоменатите идеи, разгледайте нашия уебсайт или се свържете с нас на имейл адреса support@bluecolibriapp.com!

Интересувате ли се от нашия продукт? Резервирайте демо!