Misiunea părea imposibilă, Merkbau a răspuns cu un instrument inovator

Am stat de vorbă cu doi manageri de la Merkbau despre o platformă digitală de pionierat în industria construcțiilor din Ungaria și, în cele din urmă, am obținut o imagine de ansamblu a comunicării exemplare a companiei în domeniul resurselor umane și al marketingului. Printre altele, compania maghiară de construcții căuta un răspuns la o problemă care, în urmă cu doi ani, părea aproape insurmontabilă: cum să implice lucrătorii fizici în comunicarea internă în format digital.

În luna aprilie, sistemul de comunicare internă al Merkbau Zrt, MerkMondó, va împlini doi ani. Platforma digitală a companiei depășește cu mult mesajele oficiale de resurse umane și oferă o gamă largă de oportunități pentru companie, creând un dialog interactiv între diferiți actori ai companiei. Am discutat cu Anita Knáb, director de resurse umane, și Szabolcs Torma, director de marketing și relații publice, despre acest instrument, care a fost primul introdus de Merkbau în industria construcțiilor din Ungaria.

MerkMan și MerkMondó nu numai că au adus progres la Merkbau

Anita Knáb, care lucrează la Merkbau din 2015, a observat sistemul Blue Colibri dezvoltat de compania maghiară la diferite conferințe de resurse umane în urmă cu câțiva ani. "Cu toate acestea, aș fi considerat că este prea devreme să îl introducem la Merkbau în acel stadiu de dezvoltare", a spus managerul, care a inclus în cele din urmă introducerea instrumentului în următorul plan anual de resurse umane de la sfârșitul anului 2019, care a fost aprobat de conducerea companiei.

Deși au fost testate mai multe produse ale furnizorilor de servicii, în cele din urmă a fost ales Blue Colibri, iar noua comunicare internă a companiei a fost lansată în aprilie 2020: platforma, cu tot cu logo-ul MerkMan, a fost denumită MerkMondó.

Anita Knáb a dezvăluit, de asemenea, că industria construcțiilor din Ungaria nu se caracterizează încă prin acest nivel de digitalizare a comunicării interne: "Am fost prima companie din acest sector care a introdus Blue Hummingbird, dar de atunci și altele au făcut același lucru."

Szabolcs Torma, care a consolidat Merkbau din 2016, a adăugat că acoperirea grupului de companii Merkbau, care operează în 10-15 locații geografice, a fost, de asemenea, o provocare pentru Blue Colibri. "Întrucât Merkbau a fost primul lor partener de construcții, relația a adus o creștere reciprocă pentru ambele companii."

Despre ce este vorba în Blue Colibri?

Înființată în februarie 2019 de tineri maghiari, Blue Colibri a crescut de la o firmă de consultanță în resurse umane la o companie care cunoaște piața și provocările cu care se confruntă profesioniștii din domeniul resurselor umane. Fondatorii săi au constatat că nu existau instrumente digitale funcționale care să informeze angajații. Pentru a remedia această lacună, au creat un produs care poartă numele companiei și care oferă o comunicare bidirecțională și transparentă, indiferent de sectorul de activitate sau de mărimea companiei. Conceput inițial pentru companiile cu angajați care nu au o adresă de e-mail sau care nu sunt în permanență în fața calculatorului, Blue Colibri a dovedit că poate ajuta orice organizație.

Inițial, produsul a fost axat pe funcțiile de comunicare internă, dar, pe baza feedback-ului, aplicația are acum patru piloni: comunicare internă, educație și integrare, administrare, implicare. Blue Colibri oferă peste 30 de funcții diferite legate de aceste domenii, disponibile în 16 limbi. În prezent, aplicația este utilizată de peste 80 de companii și aproape 70.000 de angajați dintr-o gamă largă de industrii. Pe lângă dezvoltarea de software, compania oferă, de asemenea, consultanță în domeniul comunicării interne.

O călătorie transpirată cu rezultate serioase

Cei doi lideri nu au ascuns faptul că introducerea platformei digitale, care a adus numeroase beneficii, a reprezentat un efort major. "Odată cu lansarea în 2020, buletinul anterior a fost întrerupt, iar cititorii au fost transferați automat pe platforma MerkMondó. Dar acest lucru a însemnat că doar personalul nostru intelectual a devenit utilizator activ", își amintește Anita Knáb. "Cu toate acestea, ajungerea la lucrătorii fizici a rămas o provocare. Chiar și astăzi nu avem o acoperire de 100%, dar în doi ani am ajuns la un punct în care 72% dintre lucrătorii fizici au devenit utilizatori, în timp ce acoperirea intelectualilor este de 100%. Acoperirea întregului grup este de 85 la sută."

Merkbau app case study
Anita Knáb și Szabolcs Torma

Înscrierile au fost încurajate, printre altele, prin extrageri de premii, dar, după un timp, descoperirea decisivă a fost că documentele necesare pentru beneficii puteau fi accesate doar prin intermediul acestei interfețe. "A fost o călătorie plină de sudoare, iar cifrele ne pot lăsa încă un sentiment de inadecvare,

dar dacă ne uităm la faptul că, în urmă cu doi ani, acoperirea pentru lucrătorii fizici era de zero la sută, software-ul a făcut o diferență uriașă."

Szabolcs Torma a adăugat că acest proces este accelerat de faptul că digitalizarea s-a accelerat și în alte domenii ale vieții: "Gândiți-vă doar la faptul că tot mai mulți oameni cumpără bilete de autobuz prin telefon." El crede că acest factor va duce la o acoperire de 100% la MerkMondo în câțiva ani.

Bunăstarea lucrătorilor este, de asemenea, stimulată de MerkMondó

Deși are o serie de elemente de marketing, platforma digitală a Merkbau este în principal legată de resurse umane, deoarece este locul unde are loc comunicarea internă oficială a companiei. "Printre altele, aici au loc schimbări organizaționale și introducerea de noi veniți și de noi recruți. În plus, orice informație despre beneficiile noastre, evenimente și alte noutăți despre companie este, de asemenea, postată aici", spune Szabolcs Torma.

Un feedback important pentru departamentul de resurse umane și de marketing este faptul că ei văd cititorii știrilor postate pe MerkMondo. "Se pare că informațiile de bază care au fost publicate și în buletinul anterior, cum ar fi sosirea unui nou coleg, o schimbare organizațională sau știri despre un beneficiu, au un număr mare de cititori", a declarat Anita Knáb.

În același timp, MerkMondó le-a permis să acorde mai mult spațiu unor subiecte suplimentare, cum ar fi sportul, alimentația sănătoasă și sănătatea. "Nu este o coincidență faptul că tema cheie a CSR de anul trecut a fost bunăstarea, iar echipa CSR a scris o serie de articole educaționale și a organizat o serie de evenimente în jurul acestei teme. Platforma MerkMondó a oferit spațiu pentru acest lucru și în timpul COVID, când numărul de programe față în față era în scădere." Anita Knáb a adăugat că citirea acestor știri este opțională, dar există posibilitatea ca toată lumea să se informeze și să participe la aceste evenimente. "Este important că acum putem măsura cât de mult interes au colegii pentru astfel de știri."

Pe lângă e-learning, aici se organizează și schimburi de rețete.

În prezent, platforma digitală internă merge dincolo de comunicarea internă, deoarece o platformă de e-learning a fost integrată în MerkMondo. "Mulțumită acestui lucru, transferăm videoclipuri de prezentare a companiei, cursuri de formare în domeniul sănătății și securității ocupaționale și toate celelalte materiale educaționale pe care un nou venit le poate viziona și culege informații imediat", spune Anita Knáb.

În plus, Merkmondó servește acum și ca o platformă comunitară, deoarece colegii pot folosi funcția de comunități pentru a crea grupuri tematice, asemănătoare grupurilor de pe Facebook.

Managerul de marketing a subliniat că aceste rezultate au dus la o comunicare multidirecțională la locul de muncă. "Nu doar noi comunicăm cu angajații noștri, ci și ei comunică între ei."

Szabolcs Torma a subliniat, de asemenea, că, tot pentru a ajuta la construirea de relații personale, anul trecut, la MerkMondo a fost organizată o serie de emisiuni despre cine are ce hobby-uri în afara serviciului.

"Am găsit lucruri incredibil de interesante, de exemplu, avem colegi care sunt arbitri de fotbal și care se machiază în timpul liber, dar avem și colegi care au scris un articol despre dragostea lor pentru dans sau drumeții."

Nu este nevoie să răsfoiți tabelele pentru acțiuni de filtrare și zile de naștere

O altă caracteristică importantă este interfața de chat a Merkmondo, care permite, printre altele, lucrătorilor fizici care nu au o adresă de e-mail să scrie un mesaj colegilor de la biroul de muncă sau de la Resurse Umane, de exemplu, pentru a le cere un document oficial.

De asemenea, sistemul are o serie de alte meniuri, inclusiv meniul de rezervări, pe care Anita Knáb îl evidențiază. Anterior, foloseam foi de calcul Excel, ceea ce era mult mai greoi." Din spusele ei a reieșit clar că, chiar și așa, există încă multe elemente de meniu nefolosite în programul Blue Hummingbird.

Un alt ajutor este faptul că felicitările de ziua de naștere, care sunt tradiționale la Merkbau, nu mai trebuie să fie gestionate de către colegul responsabil pe baza unei foi Excel, ci sunt trimise automat de MerkMondó. "Ne ajută, de asemenea, să sărbătorim aniversările colegilor noștri: în fiecare an, în ziua rundei, o fereastră pop-up îl felicită pe colegul în cauză", spune Anita Knáb.  

Sunt în curs de perfecționare pentru a aborda o serie de aspecte

Anita Knáb a subliniat că sistemul este încă în curs de perfecționare. "Încă învățăm cum să scriem, la ce intervale și cum să segmentăm conținutul pentru grupul țintă potrivit." Rapoartele de cititori de știri sunt trimise o dată la o lună sau două, indicând procentul de utilizatori din diferite zone ale grupului. "Dacă observăm o utilizare mai redusă undeva, raportăm acest lucru managerului relevant și încercăm în mod constant să răspundem cu diferite acțiuni."

MerkMondo a îmbunătățit, de asemenea, viteza de comunicare. "Înainte aveam un buletin informativ pe săptămână, acum trimitem un subiect imediat ce apare, iar angajații primesc o notificare instantanee pe telefon."

- a subliniat Anita Knáb. În același timp, se are grijă să se asigure că un flux constant de știri este afișat la suprafața vizibilă pentru personal. "Ceea ce este important și urgent, bineînțeles, se transmite imediat, dar în cazul unor știri mai puțin importante, cum ar fi o campanie de colectare de capace, se poate juca șah, astfel încât să nu ajungă prea multe știri deodată", a explicat Szabolcs Torma.

Există, de asemenea, baza pentru un flux selectiv de știri

Amândoi subliniază faptul că, în trecut, când toate subiectele erau incluse într-un singur buletin informativ pe care îl primea toată lumea, erau adesea prea multe informații pentru ca o singură persoană să le înțeleagă. "Opel Astra de vânzare, de exemplu, a fost notificat unor persoane care nu erau neapărat interesate", spune Szabolcs Torma, dând un exemplu.

Dar, de atunci, Blue Colibri a creat oportunitatea de a filtra. "În prezent, noutățile despre Opel Astra sunt postate în grupul "dați și luați", pe care oricine poate verifica oricând dacă este interesat." Un exemplu similar este concursul pentru cele mai spectaculoase costume de carnaval între copiii angajaților, care a fost trimis doar colegilor cu copii. "Cu toate acestea, toată lumea a primit deja fotografiile cu rezultatul final", adaugă Anita Knáb.  

Nu mai complicat decât un Facebook

După cum am văzut mai sus, Blue Colibri, furnizorul Merkmondo, este deschis la inovare continuă, ceea ce îl face un partener excelent pentru Merkbau, care este, de asemenea, inovator. "Au fost momente în care furnizorul a dezvoltat în funcție de o cerere specifică, cum ar fi modulul de declarație pentru cafenea. Dar un pas similar este și instrumentul de evaluare a performanțelor." Anita Knáb a subliniat că, de când au semnat contractul cu compania, au fost adăugate aproximativ zece elemente noi la software.

În prezent, instrumentul face atât de mult parte din rutina zilnică a companiei, încât noii angajați primesc acces la el în prima lor zi, împreună cu un ghid de utilizare jucăuș. Chiar și așa, Szabolcs Torma spune că până în ziua de azi există încă sugestii de a crea un buletin informativ de companie pe suport de hârtie. "Cu toate acestea, acest lucru ar fi complet contrar principiilor de bază ale companiei: digitalizare totală, inovare și protecția mediului." Anita Knáb a subliniat, de asemenea, simplitatea sistemului ca fiind un argument.

În încheiere, managerul de resurse umane a rezumat semnificația MerkMondó, care își sărbătorește aniversarea de doi ani pe 1 aprilie.

"Ajungem la mult mai mulți oameni decât înainte, cu o comunicare mult mai structurată și mai bine direcționată. A deschis lumea, putem trimite mesaje pe o gamă largă de subiecte, iar colegii noștri pot face același lucru."

Интересувате ли се от нашия продукт? Резервирайте демо!