Mulțimea de informații din diferite publicității, se pot obține acum, apăsând doar de un buton

Aceasta este un exemplu de studiu la Ruag Aerostructures Hungary Zrt.

Despre firmă

Ruag Aerostructures Hungary Zrt. operează într-un mod unic în industria aerospațială din Ungaria, ocupându-se de asamblarea structurilor de aeronave la sediul lor în Eger. 

Cei mai mulți dintre angajați sunt lucrători manuali și muncitori calificați. Dintre cei 239 de angajați, doar 29 sunt lucrători intelectuali. Vârsta medie este cuprinsă între 20 și 50 de ani.

Principalele provocări în comunicare internă

  • Comunicare semnificativă pe hârtie, cu conținut într-un bloc și nesegmentat.
  • Lucrătorii din producție nu au deloc computer și nici o adresă de e-mail corporativă.
  • Fluxul indirect de informații prin liderii de echipă are grade diferite de eficiență.  

O mulțime de zvonuri, informații pierdute sau incorecte.

  • Cantitatea de informații a fost înlocuită de angajați în discuții de grup incontrolabile și în grupuri de social media.

“Când am început să lucrez la Ruag în septembrie anul trecut, am putut privi organizația cu ochi noi. Mi-am dat seama că ar merita să îmbunătățim comunicarea. Singura cale de comunicare cu lucrătorii a fost o simplă tablă magnetică, pe care a fost totul inclus de la știrile companiei până la reclamele expuse de muncitori („Mă angajez la tunderea ierbii!”, „Telefonul meu este de vânzare!”, etc.). Când am postat o nouă informație, nimeni nu a observat cu adevărat că era ceva nou pe tablă.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

Soluția

După ce provocările de mai sus au creat mai multe probleme în operațiunile de zi cu zi, compania a găsit aplicația de comunicare internă numit Blue Colibri App. 

La momentul introducerii, angajații de la Ruag Aerostructures Hungary Zrt. au lucrat în cooperare cu echipa de la Blue Colibri App, și au dezvoltat temeinic sistemul, pentru a oferi o soluție la toate provocările noastre, iar suportul aplicației a fost pregătit astfel, încât știrea să ajungă la toată lumea în timp util. 

În legătură cu epidemia COVID-19, introducerea aplicației a fost accelerată, și a fost primit foarte pozitiv de către lucrători.

“Toți colegii au spus că utilizarea interfeței era complet evidentă și de la sine înțeleasă. Angajații care nici măcar nu au o adresă de e-mail și nu sunt deloc pricepuți în lumea digitală au stăpânit cu ușurință utilizarea aplicației.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

Interfața oferă o oportunitate de a implica activ angajații în formarea comunicării corporative.

“În prima săptămână am cerut părerile angajaților despre ce conținut ar dori să vadă în aplicație. Acest lucru a avut cu siguranță un efect pozitiv asupra lor, deoarece știau că părerea lor era importantă și pentru noi. Au existat comentarii că îmi doresc asta și aia, de atunci toate informațiile utile, de care au nevoie, sunt încărcate pe aplicație.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

Succesul aplicației este demonstrat și de faptul că încă din prima săptămână, mai mult de jumătate dintre angajați au instalat-o pe telefoanele lor și, în mai puțin de 3 luni, 202 din cei 239 de angajați au devenit utilizatori activi și urmăresc zilnic noutățile companiei. Angajații care nu l-au instalat de obicei nu au instrumentele adecvate pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, atunci când este publicat un conținut nou, colegii sunt bucuroși să-și arate reciproc știrile, astfel încât informațiile să ajungă la toată lumea.

Despre aplicație

Aplicația de comunicare internă Blue Colibri ajută foarte mult compania să poată informa imediat și în mod direct pe toți angajații. Prin intermediul aplicației, au loc anunțuri importante, sunt transmise briefinguri săptămânale de management și toate activitățile și informațiile despre resurse umane sunt comunicate. Acest conținut are o vizualizare deosebit de ridicată și există persoane care le vizionează de mai multe ori. În plus față de știri, notificările sunt trimise și în cazurile în care scopul este de a furniza informații angajaților cât mai curând posibil.

“Anterior, dacă am distribuit hârtiile de salariu, vestea s-ar fi răspândit prin tradiția orală. Acum, dacă hârtiile sunt împărțite, trimitem știrile cu un sfert de oră înainte, iar lucrătorii vin deja după ele. Sunt gata în doar 20 de minute.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

Astăzi, aplicația Blue Colibri a devenit principalul canal de comunicare al Ruag Aerostructures Hungary Zrt. Aplicația a scurtat administrația implicată în comunicare și a accelerat anumite operațiuni de resurse umane.

“Când a trebuit să reducem programul de lucru din cauza epidemiei de coronavirus, aplicația a fost foarte utilă. Procesul a implicat o mulțime de administrație și am avut la dispoziție doar 3 zile pentru a semna actele. Datorită aplicației, toată lumea a semnat la timp, chiar și cei 93 de muncitori care erau în concediu sau erau bolnavi în acel moment.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

În plus față de administrarea obligatorie, aplicația sprijină foarte mult și construirea comunității.

“Din cauza incertitudinii și atmosferii deprimante, din compania noastră, cauzată de epidemia COVID-19, am inventat un joc. Prin intermediul aplicației am împărtășit quiz-uri legate de aviație cu care colegii se puteau juca. De atunci, jocul a avut un succes atât de mare încât am decis să creăm astfel de quiz-uri pentru angajații noștri în fiecare trimestru.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

Pe lângă personalul actual, aplicația va facilita și integrarea viitorilor angajați. Procesul de integrare începe prin intermediul aplicației, astfel încât candidatul să se poată simți el însuși parte a companiei chiar și atunci când nu a semnat încă un contract, doar a fost numai la un interviu. În acest fel, poate veni să lucreze în prima zi văzând deja înainte viața companiei.

Etape importante și succesuri

  • Numărul de ore de lucru pentru comunicarea internă a fost redusă, iar administrarea asociată a devenit mai simplă.
  • Folosirea hârtiilor a scăzut la o fracțiune. În loc de 20-25 de anunțuri, au rămas doar 4-5 afară pe panoul de mesaje.
  • Responsabilitatea transmiterii informațiilor a fost complet eliminată de la șefii echipei. Comunicarea a devenit mai directă.
  • Comunitatea la locul de muncă la Ruag a devenit mai puternică, toată lumea obținând informații despre viața organizației.
  • Percepția mărcii angajatorului a devenit mai pozitivă. Concurența pieții face că o aplicație competitivă, adaptată companiei, să devină un avantaj semnificativ, precum și sublinierea faptului că informarea angajaților este unul dintre cel mai important obiectiv corporativ.

“Calea de comunicare a fost scurtată și programul nostru de lucru a fost redus. Acum nu mai trebuie să împrăștiem știrile în 5-6 locuri de pe site-ul fabricii, deoarece ajungem la aproape 240 de angajați printr-o simplă apăsare de buton. Forumul șefilor a fost complet eliminat, iar acum toată lumea caută cele mai importante știri prin aplicație. Dacă au întrebări, știu că au răspunsul în buzunar.” GYURGYIK NIKOLETTA GENERALIST HR RUAG AEROSTRUCTURES HUNGARY ZRT 

Sunteți interesat de produsul nostru? Rezervă o demonstrație!