Munkaidő nyilvántartás 2022: minden, amit tudni érdemes

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) adatai szerint a munkaügyi jogsértések közel ⅓ része a munkaidő nyilvántartással kapcsolatos. A magas összegű bírságok elkerüléséhez fontos a jogkövető és akkurátus adminisztráció. A munkaidő nyilvántartás célja a munkaidő rögzítése. Munkaidő nyilvántartás 2022 témájú cikkünkben megtudhatod, hogy a legcélszerűbb a munkaidő kezdetét és munkaidő végét rögzíteni.

Munkaidő nyilvántartás vs. jelenléti ív: mi a különbség?

A beosztás és jelenléti ív egyaránt szükséges a bérszámfejtési feladatok elvégzéséhez. Így a fontos munkaügyi dokumentumok hiányában nem lehetséges a törvényi előírásoknak megfelelő módon elkészíteni a bérszámfejtést. A jelenléti ív segít abban, hogy a hatályos törvényeknek megfelelő módon állapítsák meg a pótlékokat, munkaidő keretet és beosztást. De mi pontosan a különbség a munkaidő nyilvántartás és a jelenléti ív között? Mutatjuk!

  • Munkaidő nyilvántartás: A munkaidő nyilvántartás célja a munkaidő rögzítése. Ehhez szükséges a munkaidő kezdetét és végét feljegyezni. A Munka törvénykönyve (továbbiakban Mt.) az alábbi módon definiálja a munkaidő nyilvántartást: “A nyilvántartásból naprakészen megállapíthatónak kell lennie a teljesített rendes és rendkívüli munkaidő, valamint a készenlét kezdő és befejező időpontjának is.”
  • Jelenléti ív: Ezzel szemben a jelenléti ív a munkavállaló érkezésének és távozásának pontos időpontját és dátumát rögzíti. Ezen felül további, az Mt. 134. § által meghatározott adatokat tartalmaz. Tehát, a jelenléti íven megtalálható a rendes és a rendkívüli munkaidő, a készenlét és a szabadság is.

A munkaidő nyilvántartás és jelenléti ív előnyei

A törvényi előírásokon túl a munkaidő nyilvántartás és jelenléti ív számos egyéb előnnyel is jár. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabbakat.

  • Beosztás tervezés: A jelenléti ív segít az emberi erőforrás allokációban, megkönnyíti a beosztás tervezését és szükség esetén segít a munkaerő redundancia megteremtésében.
  • Adatforrás jelentésekhez: A munkaidő nyilvántartás és jelenléti ív kiváló adatforrást jelent jelentések készítéséhez. Ez különösen igaz a digitálisan vezetett munkaidő nyilvántartásra, amely lehetővé teszi a másodpercek alatt, automatikusan generált riportok és KPI mutatók készítését. Ez jelentős időt takaríthat meg a HR kontrolling osztály részére.
  • Túlórák kezelése: Nehezen tartod számon a munkavállalók túlóráit? A pénzügyi osztály zavaros táblázatokban rögzíti a túlórákat? A rendszeresen kitöltött és pontosan vezetett jelenléti ív segíthet a túlórák egzakt meghatározásában. 
  • Törvényi előírások betartását segíti: Compliance szempontból is igen hasznos lehet a munkaidő nyilvántartás. Ahogy a cikk bevezetőjében olvasható, a munkaügyi bírságok jelentős része a munkaidő nyilvántartással kapcsolatos. Ahhoz, hogy a súlyos pénzbírságot elkerülhesd, fontos a munkaidő nyilvántartás vezetése.

Munkaidő nyilvántartás 2022: a legfontosabb alapszabályok

Ahhoz, hogy munkaidő nyilvántartás 2022-ben az érvényes jogszabályoknak mindenképp megfeleljen, érdemes munkajogász segítségét kérni. Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, így mindenképp javasoljuk szaksegítség kérését.

Az Mt. alábbi paragrafusait érdemes figyelembe venni a munkaidő nyilvántartási rendszer kialakításakor.

“63. A munka- és pihenőidő nyilvántartása
134. § * (1) A munkáltató nyilvántartja
a) a rendes és a rendkívüli munkaidő,
b) a készenlét,
c) a szabadság,
d) * a 109. § (2) bekezdés, valamint a 135. § (3) bekezdés szerinti megállapodás alapján teljesített rendkívüli munkaidő, tartamát.
(2) A nyilvántartásból naprakészen megállapíthatónak kell lennie a teljesített rendes és rendkívüli munkaidő, valamint a készenlét kezdő és befejező időpontjának is.
(3) Az (1) bekezdés a) pont szerinti nyilvántartás - a (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően - az írásban közölt munkaidő-beosztás hónap végén történő igazolásával és a változás naprakész feltüntetésével is vezethető.”

munkaidő nyilvántartás
Pexels.com

Digitális megoldás munkaidő nyilvántartásra

Papíralapú munkaidő nyilvántartás 2022-ben? Jobb ötletünk van! A munkaidő nyilvántartás vezetésére számos digitális megoldás érhető el. A digitális adatrögzítés számos előnnyel járhat. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb előnyöket:

  • Emlékeztetők: A digitális munkaidő nyilvántartás lehetővé teszi az automatikus emlékeztető üzenetek küldését. Ez minimalizálja az adatrögzítés elfelejtésének kockázatát.
  • Multi-platform megoldás: Számos multi-platform megoldás használható, így mobil-, tablet- és asztali számítógép eszközökről is elvégezhető az adatfelvétel.
  • Gyors és egyszerű adatlekérdezés: A digitális adatokat könnyebb felhasználni a bérszámfejtéshez. Másodpercek alatt exportálható az adott munkavállaló, munkacsoport vagy akár divízió munkaidő nyilvántartása.
  • Jelentés készítés: Szeretnél jelentést készíteni a munkaidő nyilvántartásról gyorsan és egyszerűen? A manuális adatrögzítés helyett válaszd a digitális megoldást! 

A Blue Colibri segíti dolgozóidat a szükséges információk megszerzésében és olyan különféle digitális HR eszközöket biztosít, melyek már az onboardingtól kezdve egészen a mindennapi ügyintézésig megkönnyítik életüket. Így ők arra koncentrálhatnak, amihez legjobban értenek, az értékteremtésre. Formálj igazi közösséget, teremts kapcsolatot az összes munkavállalóval. Számos adminisztratív feladat leegyszerűsödik a Blue Colibrin keresztül véghezvitt digitális átállással. A funkciók változatos célú felhasználásával időt és költséget takaríthatsz meg. Légy környezettudatos a Blue Colibri App segítségével!

Szívesen kipróbálnád a Blue Colibri alkalmazást? Foglalj ingyenes demót most!