Több száz kilométeres távolság ellenére folyamatos kapcsolattartás

A vállalatról

A Volvo Hungária Kft. a nehézgépjármű-kereskedelem egyik meghatározó piaci szereplője. A Volvo csoport magyarországi leányvállalataként Volvo Trucks kamionok és alkatrészek forgalmazásával, értékesítésével és szervízelésével foglalkoznak. 

A vállalat összesen 230 embert foglalkoztat országszerte, összesen 6 telephelyen. A dolgozók 65 százaléka kékgalléros munkavállaló, az állományt 70 százalékban férfiak alkotják. Korcsoportokat tekintve a Volvo Hungária Kft. egy kifejezetten heterogén munkahely, hiszen a huszonéves pályakezdőktől kezdve a nyugdíj előtt álló hatvan feletti kollégákig, minden korcsoportból akadnak munkavállalók szép számmal.

Legfőbb belső kommunikációs kihívások

  • Az ország különböző pontjain található telephelyek közötti kommunikáció és információáramlás biztosítása.
  • Azon kollégák bevonása a belső kommunikáció körforgásába, akik nem ülnek egész nap a számítógép előtt/nem rendelkeznek vállalati e-mail címmel.
  • Egy olyan belső kommunikációs megoldás megtalálása, amellyel közvetlenül elérhetnek minden munkavállalót.

„Az e-mailek kiváltása volt az elsődleges célunk, mert azok nem jelentenek igazi megoldást a dolgozókkal való közvetlen kommunikációra, nem érünk el velük mindenkit. Olyan felületet kerestünk, amely lehetővé teszi az azonnali kommunikációt, lehetőséget teremt a visszajelzésekre és a kétirányú szervezeti kommunikációra” – Váncsodi Réka a Volvo Hungária Kft. marketingkommunikációs igazgatója.

A megoldás

A Volvo Hungária Kft. ezekre a kihívásokra megoldást keresve tette le a voksát a Blue Colibri App digitális belső kommunikációs alkalmazása mellett. A felület bevezetési időszaka a koronavírus-járvány kirobbanásával esett egybe, így az előkészítés rekordidő alatt, alig két hét alatt lezajlott. 

„A krízis során alapvető fontosságú volt, hogy a munkavállalóinkat gyorsan és hatékonyan el tudjuk érni. Hatalmas volt az információéhség, amit szerettünk volna minél előbb kielégíteni. Szükség volt arra, hogy a dolgozóink egytől egyig tudják, mire számíthatnak, és ezt mi a lehető leggyorsabban kommunikáljuk feléjük” – Váncsodi Réka a Volvo Hungária Kft. marketingkommunikációs igazgatója.

A veszélyhelyzet kihirdetésével egybeeső bevezetés pozitívan hatott a kollégák fogadókészségére, nyitottan álltak az új felülethez, ugyanakkor újfajta kihívásokat is eredményezett. Az egyébként beütemezett bevezetési gyakorlatokra (pl. tesztcsapat és kommunikációs nagykövetek toborzása, többszintű bevezetési kommunikáció kreatív anyagokkal, roadshow és aktivitások) nem jutott elegendő idő. Az ebből adódó nehézséget az alkalmazás elhivatott adminisztrátorai igyekeztek minél jobban tompítani. Munkájuk sikerességét mi sem példázza jobban, hogy a rendkívüli körülmények ellenére alig több mint 1 hónap alatt a vállalat dolgozóinak 88 százaléka regisztrált a felületre.

Az alkalmazásról

A Blue Colibri App felülete számos területen támogatja a Volvo Hungária Kft. belső kommunikációs célkitűzéseit. Az alkalmazáson keresztül főképp vállalati híreket osztanak meg, amelyeket akár mindenkinek, akár szegmentáltan, bizonyos munkavállalói csoportoknak címezve, több kategóriában küldenek ki a felület kezelői. A kvízekkel lehetőség van a munkavállalókat játékosabb formában ösztönözni az alkalmazás használatára. A gyors információk közlését segítik a push üzenetek. A fontosabb HR dokumentumokat és videókat a dokumentumtáron keresztül osztják meg a kollégákkal.

„A legsikeresebb és legnézettebb tartalmaink a cégünk eredményeiről és a koronavírusról szóló hírek. Kifejezetten népszerűek az ügyvezetői üzenetek, valamint a havi értékesítési eredmények. Ebből egyértelműen kirajzolódik, hogy a dolgozókat igenis érdeklik a vállalat életével kapcsolat hírek, érdemes erről kommunikálnunk” – Váncsodi Réka a Volvo Hungária Kft. marketingkommunikációs igazgatója.

A Blue Colibri App felületén lehetőség van konkrét statisztikák mentén visszamérni a tartalmak elérését és olvasottságát, ezáltal a kommunikáció sikerességét. Ennek köszönhetően a vállalat egyértelmű képet kap arról, melyek azok a belső kommunikációs irányelvek, amelyeket követve a munkavállalókat be tudják vonni a vállalat körforgásába.

„A belső kommunikációt a cégek szinte mindegyikében erős kritikával illetik a dolgozók. Általában nem elégedettek az információáramlással, úgy érzik, kimaradnak a kommunikációból. A Blue Colibri App alkalmazásával ezen mindenképp tudunk javítani, hiszen a felületen minden fontos információ elérhető és visszakereshető. A munkavállalóink így jobban a cég életének részeseivé válhatnak”  – Váncsodi Réka a Volvo Hungária Kft. marketingkommunikációs igazgatója.

Fontos mérföldkövek és sikerek

  • A Volvo Hungária Kft.-n belüli információáramlás jelentősen hatékonyabb lett. Annyi munkavállalót érnek el közvetlenül a Blue Colibri App felületén a keresztül, amennyit a hagyományos belső kommunikációs gyakorlatok egyikével sem sikerült korábban.
  • A krízisidőszakban kiemelt fontosságú információk (a cég működésével kapcsolatban, fontosabb eredmények) gyorsan jutnak el a munkavállalókhoz.
  • A felülettel minden dolgozót közvetlenül elérnek, első kézből, hitelesen történik a szervezeten belüli információáramlás.
  • A papír alapú és e-mailen történő kommunikáció jelentősen csökkent.
  • Olyan munkavállalókat is sikerült bekapcsolni a vállalati kommunikációba, akikről a legkevésbé gondolták. A Volvo Hungária Kft. egyik legidősebb kékgalléros munkatársa az elsők között telepítette fel az alkalmazást. 

„Azt hinnéd, hogy már kiismerted azokat a munkatársaidat, akikkel évek óta együtt dolgoztok. Aztán kiderül, hogy mégsem. A legkellemesebb meglepetés számunkra az volt, hogy az idős kollégák is nyitottan fogadták a felületet, szívesen telepítették azt. Azok a kollégáink, akik korábban nem igazán vállaltak aktív szerepet a munkahelyi közösséget érintő ügyekben, most töltik ki a kvízeket és rendszeresen olvassák a tartalmakat. Az idősebb és passzívabb kollégák ilyen szintű elérése számunkra hatalmas siker” - Váncsodi Réka a Volvo Hungária Kft. marketingkommunikációs igazgatója.

Érdekel a Blue Colibri App megoldása? Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi form kitöltésével!