Transformarea ziarului de comunicare internă, ale unei companii, care funcționează de 20 de ani, într-o aplicație telefonică

Despre firmă

Praktiker Kft. are 20 de magazine de bricolaj la nivel național și 1 sediu central la Budapesta. Compania are 1.600 de angajați, 1.450 în magazine și 150 în sediu central. Marea majoritate a angajaților sunt muncitori, în total de 1350 de persoane. Vârsta medie a angajaților lor este de 42 de ani, iar un număr mare de tineri lucrează a stagiari în cadrul programului de stagiatură, și de asemenea peste 60 de angajați sunt pensionari.

Principalele provocări în comunicare internă

  • Menținerea unității de echipă la 20 + 1 locații diferite.
  • Asigurarea autenticității informațiilor și a vitezei de comunicare.
  • Stabilirea unei relații directe între directorul general și angajați.
  • Contactul cu colegii care nu au o adresă de e-mail corporativă.

Nu toți cei 1.600 de angajați ai noștri au e-mail de serviciu, așa că colegii în multe cazuri numai prin intermediul managerilor de magazine, au fost informați indirect. Și informațiile indirecte deseori pot fi distorsionate. De asemenea am simțit, că managerii de magazine nu ar trebui sa fie suprasolicitați, cu transmiterea informațiilor și de aceea în permanență am căutat soluții - Márton Katalin director hr și csr la Praktiker kft.

Soluția

Soluția la această provocare a comunicării interne, în cazul firmei Praktiker Kft. a fost oferită de aplicația Blue Colibri App, care reprezintă o platformă de susținere a comunicării interne și a fost introdusă sub numele PrakTEAM.

PrakTEAM a fost înainte ziarul nostru intern (offline) de firmă, prin care am comunicat informațiile cu conținut strategic, angajaților noștri. Cu toate acestea, de multe ori am găsit exemplare de ziar prăfuite în magazine, așa că ne-am pus întrebarea, dacă informațiile chiar ajung cu adevărat la colegi? - Márton Katalin director hr și csr la Praktiker kft.

Introducerea aplicației a fost inițial planificată pentru mai 2020, dar situația epidemică în plină desfășurare, a suprascris planurile preliminare. Introducerea completă a durat 2-3 zile, și din 1600 de angajați, majoritatea s-au înregistrat pe aplicație în doar 3 zile. Situația epidemică în esență, a necesitat un flux direct și permanent de informații, deci aplicația a fost utilizată în principal, pentru a comunica informații despre virus și video-urile check-in trimise de către directorul general direct la angajați.

Despre aplicație

Prin interfața de comunicare internă a aplicației Blue Colibri App, directorul general de la Praktiker Kft. poate contacta direct pe cei 1600 de angajați. Cele mai populare conținuturi, sunt videoclipurile de la directorul general, vizionările acestea sunt remarcabile.

Directorul nostru are o personalitate foarte carismatică, este deosebit de popular printre colegii noștri și prezența sa este esențială în magazinele noastre, și acum și online. De ani de zile sărbătorim ziua de 1 mai, cu excursii colective, totuși anul ăsta a fost de nerealizat. Directorul nostru a asigurat colegii, unul câte unul, prin intermediul aplicației, că aceasta va fi ulterior reprogramată. Am primit o mulțime de feedback-uri, prin intermediul aplicației, cum că colegii așteaptă cu nerăbdare, să participe la acest eveniment! Datorită aplicației, toată lumea a primit direct, în același timp, aceleași informații. Cu acest lucru, prevenim bârfelile și zvonurile neadevărate din hol și din vestiare, căci putem vorbi cu toată lumea în mod autentic, direct și prompt - Márton Katalin director hr și csr la Praktiker kft.

Aplicația Blue Colibri App, funcționează de pe calculator și de pe smartphone-uri, fie că

este un dispozitiv corporativ sau propriu. Feedback-urile de la colegi, sunt foarte pozitive și din fericire nu înseamnă o problemă, dacă unii lucrători nu au propriul smartphone.

În magazinele noastre colectivul este foarte puternic unit. Colegii se ajută reciproc. Dacă postăm un mesaj cu aplicația, colegii arată imediat la cei care nu au un smartphone. În așa fel informația ajunge la toată lumea - Márton Katalin director hr și csr la Praktiker kft.

Datorită statisticilor de pe interfața Blue Colibri App, e ușor de monitorizat eficiența comunicațiilor interne. Angajații de la Praktiker Kft. pot urmări ce informații merită distribuite, cât de des și la ce oră a zilei.

Având în vedere statisticile provenite, companiile au ocazia să-și dezvolte practicile de comunicare internă și în consecință cu asta, pot dezvolta în continuare cultura companiei.

Etape importante și succesuri

  • Digitalizarea și transpunerea unui ziar tipărit, care funcționează de 20 de ani, într-o aplicație a cărei primire este extrem de pozitivă.
  • Reducerea comunicării prin e-mail.
  • Timpul de comunicare a informațiilor s-a redus, iar distanțele geografice s-au „micșorat”.
  • Sarcina managerilor de transmitere a informațiilor, a fost eliminată.
  • Informațiile ajung direct la toți 1.600 de angajați.

Dacă cineva se gândește să introducă aplicația Blue Colibri App, atunci cu siguranță vă recomand. Pentru că această aplicație, nu este doar viitorul bazei de comunicare a organizației, dar este deja un instrument esențial de comunicare pentru manageri și angajați - Márton Katalin director hr și csr la Praktiker kft.

Sunteți interesat de produsul nostru? Rezervă o demonstrație!