Gyors digitális kommunikáció a kékgalléros kollégákkal

A vállalatról:

A Summit D&V Kft. autóalkatrész-összeszereléssel és -beszállítással foglalkozó vállalat, amely 3 telephelyen működik és összesen 170 főnek teremt munkahelyet. A munkavállalói állományt többségében (80%) férfiak alkotják, a kékgalléros munkavállalók aránya 80%. A korcsoportok tekintetében vegyes az állomány összetétele, a pályakezdőktől kezdve a nyugdíjazás előtt álló munkavállalókig minden korosztály képviselteti magát a vállalatnál.

Legfőbb belső kommunikációs kihívások

A fontos információk eljuttatása időben minden munkavállalóhoz. Kétirányú kommunikáció megvalósítása. Azonnali visszajelzési lehetőség megteremtése a munkatársak számára. A hagyományos kommunikációs gyakorlatokkal (pl. faliújság, körlevelek) járó adminisztrációs terhek csökkentése.

A megoldás

A Summit D&V Kft. a fenti kihívásokra a Blue Colibri App belső kommunikációs alkalmazásban talált megoldást. A felületet a járványhelyzet kezdetén vezették be, és 1-2 nap alatt 70 százalékos letöltöttséget értek el.

„A legjobb időben érkezett hozzánk az újítás. A kollégák pozitívan fogadták és megértették a lényegét. Munkatársaink tudták, hogy az ő érdekeiket szolgálja a felület, hiszen ezáltal első kézből értesülhetnek a vállalati hírekről” - Zsákovics Anikó a Summit D&V Kft HR asszisztense.

A bevezetés óta a Summit D&V Kft. dolgozóinak 90%-a regisztrált a felületre és azóta is aktív felhasználó. Az elenyésző 10 százalékba, akik még nem töltötték le az alkalmazást, főként tartós beteg kollégák tartoznak, akiknek még nem volt alkalmuk megismerni a felületet és elsajátítani a használatát, illetve 1-2 munkatárs nem rendelkezik az applikáció futtatására alkalmas okostelefonnal.

A belső kommunikáció digitalizálása és modernizálása jelentősen gyorsabbá tette a cégen belüli információáramlást, és lehetőséget teremt az azonnali visszajelzésekre.

A bevezetés óta a Summit D&V Kft. dolgozóinak 90%-a regisztrált a felületre és azóta is aktív felhasználó. Az elenyésző 10 százalékba, akik még nem töltötték le az alkalmazást, főként tartós beteg kollégák tartoznak, akiknek még nem volt alkalmuk megismerni a felületet és elsajátítani a használatát, illetve 1-2 munkatárs nem rendelkezik az applikáció futtatására alkalmas okostelefonnal. A belső kommunikáció digitalizálása és modernizálása jelentősen gyorsabbá tette a cégen belüli információáramlást, és lehetőséget teremt az azonnali visszajelzésekre. - Zsákovics Anikó a Summit D&V Kft HR asszisztense.

Az alkalmazásról

A Blue Colibri App sokoldalúan használható funkciói jelentősen segítették a koronavírus-járvány idején a Summit D&V Kft. belső kommunikációját. A rövid, figyelemfelkeltő értesítőkben és hírekben közvetlenül tájékoztatták a munkatársakat az intézkedésekkel, juttatásokkal és a vállalat újraindulásával kapcsolatban.

A járvány kitörése után a Summit D&V Kft. online kérdőívekben mérte fel, hogy kiknél jelentkezhetnek fertőzésre utaló tünetek, kinek lehet szüksége segítségre és támogatásra pl. a gyermekfelügyeletben, így a járvány elleni védekezésben is biztos segítséget jelentett az alkalmazás. A dokumentumtárban bárki számára hozzáférhetőek a szabályzatok, buszmenetrendek, a juttatási rendszerek leírásai, a járvánnyal kapcsolatos intézkedések, valamint a munkarend változásai, amelyet a kollégák folyamatosan nyomon tudnak követni és bárhonnan elérnek.

Fontos mérföldkövek és sikerek

  • A belső kommunikáció jelentősen gyorsabbá vált.
  • A munkatársaknak lehetőségük van azonnali visszajelzéseket adni az őket érintő ügyekben.
  • A vállalat jobban be tudja vonni a munkavállalókat a cég életébe: vállalati események szervezésébe, elégedettségfelmérésekbe.
  • Nagymértékben csökkent az adminisztrációs teher és a papíralapú kommunikáció.

„A kollégák tudják, hogy számít a véleményük. Ez nagyon fontos része a munkaerő megtartásának. A jövőben a gyorsabb és modernebb kommunikációval növelhetjük munkatársaink elkötelezettségét és az összetartozás-érzést” - Zsákovics Anikó a Summit D&V Kft HR asszisztense.

Érdekel a Blue Colibri App megoldása? Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi form kitöltésével!