Lista de verificare finală pentru pre- și onboarding digital

Pre- și onboarding-ul digital face ca procesele de resurse umane să fie mai rapide, iar perioada de integrare a noilor veniți să fie lipsită de stres. Cu procesele digitale corecte de pre- și onboarding puteți ușura volumul de muncă al profesioniștilor în resurse umane din compania dumneavoastră și vă puteți asigura că noii angajați rămân implicați și nu vor decide să părăsească compania în primele zile sau în timpul perioadei de probă. Am pregătit pentru dumneavoastră o listă de verificare pe care o puteți utiliza într-un mod interactiv pentru a crea procesul perfect de pre- și onboarding!

De ce este important un pre- și onboarding adecvat?

Un studiu recent privind fluctuația angajaților, realizat de HR Evolution Kft. (pentru a afla mai multe, nu uitați să consultați seminarul nostru web despre dezvoltarea proceselor de e-learning și onboarding) a prezentat câteva date interesante despre noii angajați. Potrivit studiului, 21-24% dintre noii angajați își părăsesc locul de muncă în timpul perioadei de probă, în timp ce 25% dintre noii veniți se confruntă cu experiențe negative în primele 5 zile în ceea ce privește tratamentul aplicat de angajatori, care îi împing spre plecare.

Deci, ce concluzii putem trage din toate acestea? O primă impresie bună nu este importantă doar pentru profesioniștii din domeniul resurselor umane atunci când caută noi candidați, ci este la fel de importantă și pentru noii angajați încă din prima zi de muncă. Dacă doriți să reduceți rata de fluctuație a angajaților, concentrarea pe perioada de pre- și onboarding și crearea unui proces digital fără cusur va fi cel mai bun instrument pentru a vă face compania să se distingă de alte locuri de muncă și pentru a vă atrage angajații de la început.

Pre- și onboarding este prima experiență de învățare a noului angajat în cadrul companiei dvs.

Puteți face ca o persoană nouă să se simtă cu adevărat ca acasă în compania dumneavoastră dacă știți cum să o întâmpinați. De aceea, perioada de introducere a unui nou angajat este crucială. Cu ajutorul proceselor digitale corecte de pre- și onboarding, puteți ușura volumul de muncă al profesioniștilor în resurse umane din compania dvs. și vă puteți asigura că noii angajați rămân implicați și nu vor decide să vă părăsească compania în primele zile sau în timpul perioadei de integrare. Să aruncăm o privire asupra modului în care fiecare dintre aceste procese vă va ajuta să rămâneți cu un pas înaintea competitorilor.

Preboarding: ieșiți în evidență în fața mulțimii de angajatori

Majoritatea oamenilor doresc să afle mai multe despre viitorul lor angajator și la ce să se aștepte atunci când vor începe să lucreze acolo - și mulți oameni sunt deosebit de recunoscători să primească astfel de informații în acele câteva zile sau chiar săptămâni dintre interviul de angajare reușit și prima lor zi de lucru. Dacă viitorul dvs. angajat are acces la aceste lucruri înainte de a începe să lucreze, ele nu vor fi o surpriză în prima săptămână sau lună de angajare - reducând astfel o parte din stres.

În mod evident, contactarea fiecărui nou angajat este o sarcină care necesită mult timp și în care - fără automatizare - este ușor să te pierzi în marea de detalii, documente și acțiuni de monitorizat. Cu ajutorul unui preboarding digitalizat, puteți să:

 • Puneți proaspeții angajați să încarce documentele de intrare necesare în sistemul dumneavoastră, fără a fi nevoiți să le solicitați într-un e-mail (și să dezvoltați un caz serios de inundare a căsuței de e-mail).
 • Monitorizați cu ușurință progresul de preintegrare al noului angajat
 • Solicitați mai multe informații, detalii și feedback prin intermediul chestionarelor și formularelor
 • Furnizați informațiile necesare pentru a începe să lucreze în cadrul companiei dumneavoastră - de exemplu, locația exactă și persoana de contact la fața locului sau chiar cele mai bune locuri de luat masa în apropiere.

Onboarding: economisiți timp și efort în domeniul resurselor umane

Procesul de integrare este faza de integrare a angajaților în care noii veniți sunt informați cu privire la politicile, procedurile și așteptările companiei. Un bun proces de integrare ar trebui să fie edificator și ușor de înțeles pentru proaspătul angajat.

Cu ajutorul integrării digitale (sau hibride), procesul de integrare poate fi ușor automatizat și standardizat. Acest lucru înseamnă că:

 • Totul este măsurabil și ușor de urmărit
 • Se simplifică administrarea și sarcinile departamentului de HR
 • În loc să fie nevoie să se organizeze sesiuni de formare pentru fiecare angajat nou, materialele de e-learning pot fi accesate cu ușurință oriunde și oricând
 • Informațiile generale despre companie și echipă pot fi furnizate cu ușurință (iar angajații le pot verifica din nou oricând)

O experiență pozitivă de preboarding și onboarding îi va face imediat pe noii angajați să se simtă mai implicați, mai apreciați și mai puțin stresați - ceea ce reprezintă primul pas pentru a stimula angajamentul încă de la început și pentru a reduce fluctuația de personal.

Lista de verificare: Cum să creați procesul digital perfect de pre- și onboarding

Acum știm care este importanța proceselor inteligente de preboarding și onboarding și cum puteți beneficia de ele atât dumneavoastră, cât și noul angajat. Dar cum vă asigurați că aceste procese sunt bine realizate și pregătite pentru a fi lansate? Ce elemente ar trebui să fie implicate și în ce ordine? Ce aparține preboarding-ului și ce ar trebui să fie o etapă de onboarding?  De unde știți că nu ați omis nimic important?

Pentru a vă scuti de brainstorming, cu ajutorul profesioniștilor noștri în resurse umane și a experiențelor clienților noștri, am făcut cercetări și am pregătit pentru dumneavoastră lista de verificare finală a celor mai importante elemente ale unui proces eficient de preboarding și onboarding. Uitați de încercarea de a aduna de la zero cele mai importante etape: urmând această listă de verificare, puteți construi un proces eficient și atractiv într-un mod interactiv.

Cu ajutorul listei de verificare:

 • Veți avea cea mai eficientă ordine a etapelor necesare pentru preboarding și onboarding.
 • Veți avea o listă cu toate materialele pe care va trebui să le pregătiți (de exemplu, prezentări, videoclipuri)
 • Veți avea o listă a funcțiilor care vă vor ajuta cel mai mult pe dumneavoastră și pe noii angajați
 • Veți avea o idee bună despre ceea ce îi va face pe noii dvs. angajați să se simtă mai valoroși și mai implicați

Tot ceea ce trebuie să faceți este să descărcați lista de verificare, să parcurgeți sarcinile enumerate, să identificați unde trebuie să începeți și să urmăriți cu ușurință procesul de dezvoltare înainte și în timpul onboarding-ului prin bifarea căsuțelor. 

Pentru un proces digitalizat perfect, această listă de verificare a fost concepută cu gândul la o platformă digitală preexistentă, care este atât personalizabilă și recuperabilă, cât și ușor de utilizat și are o varietate de funcții - în cazul în care compania dvs. nu are așa ceva (sau poate că deja v-ați gândit să vă modernizați intranetul), vă recomandăm să consultați soluțiile Blue Colibri App

Faceți click aici pentru a obține lista de verificare și începeți să creați procesele digitale perfecte de preboarding și onboarding!