450 millió forintos befektetési kört zártunk

A 2019-ben alapított Blue Colibri fejlesztette az első magyar elköteleződést, szervezeti tanulást és belső kommunikációt támogató felületet. Az egyszerű, hatékony és mérhető platform mobil és desktop verzión egyaránt működik, és lehetőséget ad a kétirányú kommunikációra, valamint a munkavállalók közvetlen elérésére. Az innovatív alkalmazás mellett támogatják partnereiket az adminisztrációjuk minél hatékonyabb digitalizációjában, a szervezeti tartalomgyártásban, valamint a munkavállalók oktatásában.  A Blue Colibri indulása óta több mint 60 vállalat és intézmény 50.000 munkavállalójának könnyíti meg a mindennapi munkáját.

A  befektetés teljes összege 450 millió Ft. A Bonitás Tőkealap II 400 millió Ft-os tőkebefektetést folyósít, míg az OXO Technologies Holding Nyrt. 50 millió Ft-os tőkebefektetéssel egészíti ki a korábbi 60 millió forint értékű befektetését ebben a körben. A vállalat a forrást nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európa és DACH régióban történő értékesítési partneri hálózat kiépítésére fordítja. Másrészt további komplex HR adminisztrációs funkciók kerülnek fejlesztésre. A jelenleg 22 fős csapat a tervek szerint rövidesen 35 főre bővül.

A befektetést megelőző időszak a vállalkozás számára a fejlesztések tekintetében is mozgalmas volt - melynek hátterében részben a járvány hatásai állnak. Ezek ugyanis rámutattak arra, hogy a munkavállalókkal való kapcsolattartás kiemelten fontos olyan szektorokban, ahol a munkavállalók nem rendelkeznek vállalati e-mail címmel, számítógéppel - például a gyártás, kereskedelem és a vendéglátás.

A változó igényekhez folyamatosan új funkcióink kerülnek kialakításra, melyek nagy népszerűségnek örvendenek. Nagyvállalati partnereink mellett egyre több KKV is érdeklődik az app iránt, amellyel egyszerűbb HR adminisztrációkat, kötelező munkavédelmi képzéseket és vizsgákat vagy épp időpont, irodai és egyéb kapacitás foglalásokat is le tudnak kezelni”- mondta el Barathi Tamás, társalapító.

A Blue Colibri online platform különlegessége a rugalmas keretrendszer, ami lehetővé teszi, hogy maximálisan a megbízói igényekre, a vállalati kultúra és digitális érettségre szabott legyen a rendszer. Van akinél ez kizárólag egy vagy kétirányú azonnali és mérhető  kommunikációt jelent, van, akinél intranet fejlesztést, de van akinél komplex digitális onboarding vagy e-learning rendszert, illetve munkavállalói egészségprogramra fókuszáló wellbeing applikációt.

A Blue Colibri fejlesztéseivel tavasszal a közösségépítésre és a mozgásra koncentrált. Az új funkciók segítségével több ezer munkavállaló vett részt a mozgás kihívásokban, a felhasználók gyűjtötték a kilométereket különböző sportágakban, a közösségek közös és rendszeres edzéseket végeztek az applikáción keresztül. A foci EB alatt tippjáték szolgáltatta a szórakozást, ez a sikerre való tekintette az olimpia ideje alatt, sőt ősszel a különböző népszerű sportversenyek kapcsán is rendelkezésre áll a vállalatok részére - mint az NB1, az NFL vagy a Bajnokok Ligája.

A következő időszakban a nemzetközi terjeszkedés mellett a szolgáltatásaink bővítésén is tovább dolgozunk: ősszel a Blue Colibri újdonsága a Safety nevű rendszer debütál majd. Célunk ezzel, hogy segítséget nyújtsunk a kisebb szervezetek kötelező munka és tűzvédelmi képzéseinek, illetve vizsgáinak koordinációjában”- osztotta meg a közeljövő terveit Fulai Viktória társalapító.

Elárulta, hogy elindult a vállalati pre- és onboarding funkció is, amely segítségével az újonnan belépő kollégák könnyebben kapcsolatba kerülhetnek a vállalatnál lévő mentorokkal vagy akár különböző kihívásokat is teljesíthetnek a beilleszkedés heteiben.

Az elmúlt egy évben a Blue Colibri csapata nem csak a befektetésnek örülhetett közösen, de számos szakmai elismerésnek is. Többek között a legjobb HR tech megoldásként egyaránt elnyerte a HR Komm Award és HR Best díj ide vonatkozó kategóriáit és idén felkerült a StartUp Magazin TOP 15 legígéretesebb magyar startup listájára is.